Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Деякі вокзали являють собою не просто термінали для посадки на поїзд, а пам’ятки світового масштабу, включені в багатох довідниках і екскурсійних маршрутах. Розповідаємо про вокзали, де варто побувати, навіть якщо ви поки нікуди не їдете.



Чхатрапаті-Шиваджи. Мумбаї, Індія

Цей жвавий вокзал, більш відомий за своєю попередньою назвою Вікторія-Термінус, відкрився в 1888 році – в епоху британського колоніального правління. У його грандіозній архітектурі манірний вікторіанський стиль змішується з традиційними індійськими мотивами, а поставлений на колони біля входу лев і тигр символізують відповідно Великобританію та Індію. Вартість матеріалів (в основному пісковика і вапняку) і робіт, які тривали десять років, зробила вокзал найдорожчим будинком міста. Чхатрапаті-Шиваджи – об’єкт ЮНЕСКО, один з найбільш впізнаваних символів Мумбая і улюблена декорація для голлівудських і боллівудських режисерів – наприклад, тут знімалися сцени «Мільйонера з трущоб».

Читати  "Їздити на All inclusive ви більше не захочете": чим насправді годують туристів в готелях Єгипту

Сан-Бенту. Порту, Португалія

Кінцева станція північного для Порту напрямку приміських поїздів названа в честь стоявшого на цьому місці і згодом знесеного жіночого бенедиктинського монастиря. Вокзал побудований більше століття тому у французькому стилі, але знаменитим його зробив вестибюль, стіни якого викладені португальською плиткою азулежу. Всього тут понад 20 000 кахлів, на яких зображені сцени зі славної португальської історії, мальовничі пейзажі і цікаві етнографічні сюжети. За легендою, на станції Сан-Бенту живе привид останньої померлої монашки, і іноді в далеких коридорах можна почути її тихі молитви.

Читати  «Кишенькова Львівщина»: понад десяток пам’яток перенесуть у доповнену реальність

Північний Барневельд. Барневельд, Нідерланди

Незвичайна зупинка на залізничній станції в північній частині містечка Барневельд (півгодини їзди від Утрехта) була придумана для зручності пасажирів, що коротають час перед прибуттям свого поїзда або автобуса. Проект виконаний архітектурним бюро NL Architects: будівля складена з контейнерів, а всередині знаходиться невеликий зал очікування з Wi-Fi і затишне кафе з магазином. У вертикальній «вежі» розмістився туалет, в неї ж вбудовані годинник, а на даху видно позолочений флюгер у формі курки – це відсилання до барневельдеру, місцевої породи домашньої квочки. Всього в рамках програми «Приємне очікування», ініційованої залізничною компанією ProRail, буде перебудовано близько 25 станцій і зупинок по всій країні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *