Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Астронавт та аерокосмічний інженер Томас Песке перебуває на Міжнародній космічній станції. Він фотографує полярне сяйво з рідкісним блакитним відтінком під світлом місяця з космосу.



Аерокосмічний інженер зізнався, що був свідком кількох полярних сяйв під час своєї поточної місії – “Альфа”. Вона розпочалась 23 квітня цього року.

Полярне сяйво з космосу

Полярне сяйво зазвичай має зелений відтінок з червоним або фіолетовим. Проте Песке вдалося зафіксувати рідкісний синюватий відтінок, що виникає лише за певних умов.

Читати  Wizz Air підвищує ціни на квитки: з чим це пов'язано

Місяць був високим і дуже яскравим, він освітлював хмари, створюючи особливу атмосферу … і зробив це полярне сяйво полярним … майже синій. Цікаво, що мати-природа приготувала для нас на відпочинок: жовтий бореаліс або яскраво -червоний? Величезна веселка?
– прокоментував космонавт.

Що таке Аврори

Існує два типи полярних сяйв – Aurora Borealis, що означає “світанок півночі”, і Aurora Australis, “світанок півдня”. Вони виникають, коли електрично заряджені частинки Сонця потрапляють в атмосферу Землі та стикаються з частинками кисню та азоту. Ці зіткнення випромінюють світло у багатьох кольорах, хоча блідо-зелений та рожевий є поширеними.

Читати  Найкращі країни для мандрівників, які обожнюють каву

Природне явище трапляється на північному та південному полюсах, а це означає, що люди, розташовані у дуже високих або дуже низьких широтах, мають більші шанси спостерігати за ним. Північні полярні сяйва, які часто називають “північним сяйвом”, називаються полярними сяйвами, що означає “світанок півночі”.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *