Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Ні для кого не секрет, що відпочинок на Мальдівах дуже дорогий. Але, виявляється, це не тільки через білий пісок, лазурний океан і шикарний сервіс.

Ведуча тревел-шоу “Орел і Решка” на Новому каналі Настя Івлєєва дізналася про основний секрет такої високої вартості уїк-енду на цих райських островах.



“Бекстейдж був дуже дорогий. Будівництво вимагає дуже багато часу і сил”, – говорить керуючий готелем, де зупинилася ведуча, Дмитро Бурто.

За словами чоловіка, спочатку потрібно орендувати маленький клаптик піску посеред океану. Потім збільшити його, щоб було де розмістити готель та інші будівлі.

Читати  Дзеркальне місто: фотограф показує неймовірну красу Мадрида у креативних знімках

“Окремим питанням було і є – де взяти пісок? З іншого острову привезти не можна, адже є мікрофлора. Хоча, знаєте, були невдалі експерименти, коли такими переміщеннями порушували екосистему, тому єдиний варіант – дістати пісок у своїй лагуні й помістити його на пляж”, – зізнається чоловік.

Далі треба доправити на пустий острів близько тисячі робітників, будівельні матеріали та техніку. Після цього збудувати електростанцію, вишку мобільного зв`язку, очищувальні споруди та станцію для заправки човнів. Потім вже привезти сотні дорослих пальм та інших рослин та озеленити острів. Вартість таких робіт – захмарна. І тут ще й форс-мажори можуть бути.

Читати  У Маріуполі презентували туристичний бренд Приазов’я

“У нас була ситуація з машиною, яка заїхала в яму і провалилася туди. Сталося це за 400 метрів від берега. Авто важило 32 тони. Знадобилося два тижні, щоб поставити його у вертикальне положення. До речі, до того часу у двигуні вже жили маленькі краби та риби. Команда механіків побудувала туди тимчасовий місток і перебирала двигун у відкритому океані. Лише за два місяці машина виїхала на берег своїм ходом”, – розповів Дмитро.

Читати  Німецький перевізник FlixBus запускає першу лінію в Україні

Як бачимо, райський куточок на землі сам собою не з`являється. Такий шикарний вигляд Мальдіви мають завдяки клопіткій та довготривалій праці людей. Приблизно три з половиною роки йде на будівництво острову, а окупається все в середньому за 10-12 років.

“Знаючи всі ці факти, питання, чому вікенд там коштує таких грошей, можна більше не підіймати”, – резюмує Івлєєва.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *