Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Фігури-тотеми з кольоровим склом з’являються в англійських прибережних зонах завдяки художниці Луїзі Дархем. Вона вбудовує вітражі в стовпи-хвилерізи, наповнюючи темну морську воду новими фарбами.



Мисткиня живе в англійському Шорхем-бай-Сі та створює скульптури між морем та землею.

Фігури Дархем – це дерев’яні стовпи, які можуть витримати прибережну стихію.

Для чого ці стовпи

Стовпи використовують для убезпечення берегу від сильних хвиль. Ці установки – хвилерізи, які розрізають великі потоки води та захищають узбережжя і його мешканців. Хвилерізи створюють з твердої деревини, яка може витримати будь-які погодні умови та вистояти проти хвиль – зазвичай для стовпів використовують тропічні дерева, які звикли протистояти волозі.

Читати  Укрзалізниця відновлює курсування поїзда Київ – Варшава
Художниця додає похмурим постаментам нових кольорів та оригінальності. Вона вбудовує смуги та кола з різнокольорового скла, щоб стовпи виглядали особливо. Завдяки сонячному світлу хвилерізи сяють новими барвами – усі кольори веселки прикрашають море.

Все залежить від світла. Це магія скла і магія всього живого,
– зазначає мисткиня.

Дархем використовує асиметричні та геометричні скельця, які вона вбудовує в дерев’яні стовпи. Колір – головна особливість творчості мисткині.

Читати  Мішель Андраде і Позитив стали новими ведучими "Орла і Решки"

Просто мати всі кольори скла, викладені переді мною, достатньо, щоб я почувалася добре. Я думаю, саме тому мої роботи так подобаються іншим. Колір змушує нас почувати себе краще,
– розповіла художниця.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *