Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Щоб перерахувати всі місця Чорногорії,  які виділяються своєю унікальністю, красою чи історією   потрібно писати книгу – путівник. Адже тут кількість особливих та автентичних локацій на квадратний кілометр зашкалює . Здається, що країна має все: море, гори, каньйони, національні парки та навіть вид на Альпи.  Тож обрати всього декілька місць це задача з зірочкою для будь-якого мандрівника.



Національний парк Дурмітор 

Парк знаходиться в 2-3 годинах їзди від популяних курортних містечок – Будва, Котор та Тиват. Тож на цю подорож доведеться витратити цілий день, але воно точно того варте. Адже на території в 390 км² ідеально поєднуються гірські масиви, хвойні ліси, найбільший каньйон в Європі та льодовикові озера в яких навіть можна купатись.

Каньйон річки Тара та міст Джурджевича 

На території національного парку Дурмітор знаходиться місце, якому варто приділити окремий пункт  – Каньйон річки Тара. Це найбільший каньйон в Європі та другий по величині в світі. Поступається він тільки Гранд Каньйону в США. Від схилів, різких підйомів та усвідомлення наскільки заворожуючою може бути щось, що створила природа просто перехоплює подих. Ви можете пройтись пішки або ж сплавитись річкою на рафті. А краще всього закінчувати вашу подорож  відвідинами моста Джурджевича – величезної бетонної споруди над прірвою.

Читати  У Шаргороді проводять «рятівні» екскурсії до 432-річної синагоги

Гірське село Горня Ластва

Ще 50 років тому тут жили люди, випасали худобу на гірських галявинах та вирощували оливки, з яких виготовляли запашне масло. Але згодом місцеві почали переїжати ближче до узбережжя та туристичної тусовки. А в селі залишились затишні будиночки з черепичними дахами, особлива атмосфера спокою та релаксу та декілька жителів, які використовують будинки, як дачі. Місцевість оживає тільки в першу неділю серпня, коли тут проводять фестиваль ластви. Також в селі є вілла яку можна орендувати, але на жаль функція оренди на booking зараз недоступна. Тож, можливо, можна зробити це на місці.

Читати  Стюардеса розповіла, в яких випадках не треба натискати кнопку виклику членів екіпажу

Національний парк Скадарське озеро  

200 різновидів птахів, острови з старовинними будівлями та кордон з Албанією і це все якимось дивовижним чином поєднується на одному озері. Розглядати всі грані краси цього місця краще з води,  тож прогулянка на човнику чи катері – це обов’язковий пункт вашої міні – подорожі. Так ви з більшою ймовірністю зустрінете птахів, які тут проживають та роздивитись старовинний монастир на острові Вранино. А також інші острови, кожен з яких має свою унікальну історію та архітектуру. Після прогулянки можете пообідати в одній з місцевих кафешок, де  смачно готують страви з риби.

Давньоримське місто Дукля 

Всього в 30 кілометрах від попереднього поінту знаходиться місце, де майже нереально зустріти натовп туристів – це місто Дукля. Колись воно було важливим центром для римлян, тож  тут селились і будували будинки, церкви, муніципальні установи. Але, на жаль, все було зруйноване після декількох землетрусів. Тож від колись величного міста , залишились руїни. Але тільки уявіть, як круто в туристичній Чорногорії прогулятись по не туристичній локації та відчути історію на дотик.

Читати  Що станеться, якщо відчинити двері аварійного виходу літака під час польоту

Монастир Острог 

Монастир Острог – це храм збудований в скелях. Колись тут були печери, де жили монахи  – відлюдники. Але в XVII столітті простір расширили і побудували храм. Завдяки тому, що церква знаходиться на висоті 900 метрів над рівнем моря, вона виглядає величною та не схожою на жодну іншу. На сьогоднішній день Острог це третя за значимістю православна святиня світу, звісно ж після храмів Ізраїлю та гори Афон.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *