Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В Ісландії зберігся унікальний спосіб випікання смачного та запашного хліба. Як і століття тому ісландці закопують тісто у землю, де воно готується на парах діючих вулканів.



Його так і називають – вулканічний хліб. Кажуть, що найкраще він смакує гарячим, додавши до нього трохи масла.

Розумне використання природного тепла

Ісландія – країна гейзерів та вулканів, і місцеве населення навчилося використовувати їх у домашньому господарстві. Зараз геотермальна енергія направляється на обігрів приміщень, а в давнину з її допомогою готували їжу, зариваючи посуд безпосередньо в землю.

Читати  Локації онлайн-прогулянки володіннями князів Острозьких нанесли на мапу

Через обмеженість ресурсів хліб вважався розкішшю і не вживався кожен день. А коли селянам вдавалося дістати борошно, зазвичай це було житнє або кукурудзяне, вони змішували його з сушеними морськими водоростями і лишайником та випікали запашний вулканічний хліб.

Хоча сьогодні люди використовують сучасні печі, однак деякі ісландські пекарі все ще послуговуються старим методом.

Читати  На Рівненщині туристи зможуть потрапити до унікальної «Пущі Радзівіла»

Випікання вулканічного хліба

  • Щоб приготувати цей особливий хліб, потрібно спершу змішати борошно та інші добавки у відповідних пропорціях, а потім помістити у ємність та щільно її закрити.
  • Далі в землі викопують невеликий отвір, поміщають туди тісто та накривають землею так, щоб зверху був невеликий горбик.
  • З цього моменту за роботу береться природа, яка за допомогою гарячих джерел випікає хліб.
  • До повної готовності доведеться почекати приблизно добу, після чого викопати і подати гарячим з маслом, джемом, шинкою, сиром, тунцем або копченим лососем.
Читати  Антон Птушкін розповів про Азорські острови: де це унікальне місце і чим воно вражає

Завдяки підземній парі вулканічний хліб має м’яку губчасту структуру і майже схожий на бісквіт, підкорюючи найвибагливіших гурманів своїм насиченим смаком.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *