Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Багато років Таїланд залишається одним з найулюбленіших місць для весільних подорожей і романтичних відпусток. І не дивно, адже тут є все, що потрібно для райського відпочинку подалі від повсякденної метушні.



Медовий місяць з присмаком кокосового молока

Весілля – одна з найважливіших подій в житті, до організації якої зазвичай підходять з великою серйозністю. Цій щасливій події передують клопоти і необхідність вирішувати безліч організаційних питань. Тому медовий місяць – особливо довгоочікуваний відпочинок для молодят. І провести його хочеться на найвищому рівні – так, щоб запам’яталося на все життя.

Таїланд – один з топ-напрямків для весільних подорожей серед туристів з усього світу. Адже пейзажі й культура цієї країни ідеально підходять для романтичного відпочинку удвох.

Цю чарівну країну для свого медового місяця обрали й українські танцюристи Катерина Кухар та Олександр Стоянов – вони зіграли весілля восени минулого року, а навесні 2020-го вирушили в довгоочікувану весільну подорож до Таїланду.

“Наш вибір припав саме на цю країну, тому що ми обоє любимо екзотику й морепродукти”, – розповідає Олександр Стоянов.

Пара побувала на узбережжі Андаманського моря, де відпочивала на островах Крабі та Пі-Пі. Острів Крабі особливо вразив Стоянова – там вони прогулялися на яхті в оточенні неймовірних відвісних скель, немов з фільму “Аватар”. З цих скель просто в океан стрибають місцеві мавпи.

Незважаючи на те, що через пандемію коронавірусу COVID-19 відпустку довелося скоротити вдвічі, Стоянов та Кухар визнають: вражень від Таїланду вистачить надовго. Адже вони встигли відвідати культурні пам’ятки на різних островах, побували в старовинних храмах, спробували місцеву кухню в екзотичних ресторанах і позасмагати на найкращих тайських пляжах. А ще – купали й годували слонів на слоновій фермі.

Читати  Ryanair відмовляє пасажирам у посадці з квитками Kiwi: реакція авіапошуковика на скандал

Катерина Кухар згадує: “Спочатку ми їх годували бамбуком, готували для них делікатесні бомбочки з бананів, крупи і води, які ліпили своїми руками. Потім спостерігали за іграми в піску, як вони обсипають один одного і отримують море задоволення. Як приймають грязьові ванни, скребуться об дерево і так себе очищають. Спостерігаючи за цією картиною, я сама попросила ковші з водою і щіточки, щоб приєднатися до процесу і помити їх”.

Щастю, каже вона, не було меж: ці величезні велетні змусили її забути про проблеми, матеріальні речі та цивілізацію й злитися з природою.

“Країни Азії славляться своїм сервісом. Але, звичайно ж, багато залежить від готелів. У нас був готель досить високого рівня за рейтингом TripAdvisor, тож з сервісом проблем не було. Все було на висоті”, – розповідає про свій досвід Олександр Стоянов.

Він вважає тайців неймовірно дружелюбним і ввічливим народом. А Катерина Кухар додає: їй особливо сподобалася філософія життя жителів Таїланду. Тайці, каже вона, завжди дуже позитивно налаштовані і вміють цінувати радість моменту.

Таїланд пропонує велике розмаїття варіантів для відпочинку – як компанією, так і в парі. Все залежить тільки від ваших власних побажань і від бюджету, який ви готові виділити на відпустку.

На віддалених тайських островах можна зайнятися дайвінгом, снорклінгом, порибалити, вивчити місцеву кухню і розслабитися на сеансі тайського масажу – парного чи поодинці. А після – заглянути в джунглі та помилуватися старовинними храмами.

“Найкраще вибрати для себе усамітнені острови й цілком насолодитися один одним далеко від повсякденних проблем, – ділиться Олександр Стоянов. З ним погоджується і його дружина.

Читати  Bees Airline відкриє в Одеському аеропорту транспортний хаб

“Ми з Сашком дуже чекали на цю відпустку і довго планували, якщо буде можливість – обов’язково повернемося”.

Під впливом нової реальності

Шлях більшості туристів на морські курорти Таїланду пролягає через Бангкок –тайську столицю і справжню Мекку для любителів нічного життя і вишуканих розваг з азіатським присмаком. Тут можна покуштувати тайську кухню в недорогих кафе, покататися на човнах по річці Чао Прайя, відвідати кілька великих буддистських храмів, насолодитися панорамою на оглядовому майданчику готелю Байок Скай або хмарочоса MahaKhon.

Одна з найбільш тусовочних локацій – Каосан Роад, вулиця-ярмарок і вулиця-свято. Коли все місто засинає, прокидається Каосан, а разом з ним – ресторани, бари, караоке, кальяни і десятки інших пропозицій для тих, хто готовий гуляти всю ніч. Також на самій вулиці проходять регулярні ярмарки з місцевими сувенірами й екзотичними закусками: фруктами, м’ясом і морепродуктами на шпажках і, навіть, смаженими комахами.

Потрапити в Бангкок сьогодні можна з будь-якої точки світу, завдяки широкій карті авіаперельотів. Так, наприклад, післякарантинні перельоти відновлює і авіакомпанія Air Astana – одна з найбільших авіакомпаній, що літають в Південно-Східну Азію. Щоправда, з деякими корективами.

Коронавірус COVID-19 навчив усіх нас тому, що за своїм здоров’ям необхідно стежити особливо ретельно: приділяти більше часу персональній гігієні, пам’ятати про соціальну дистанцію й носити маску. Air Astana також запровадила низку нових правил.

Так, під час перельоту і для бортпровідників, і для пасажирів обов’язкові маски. Замість гарячих рушників перед їжею видають дезінфікуючі серветки, а бізнес- і дитячі набори роздаються в індивідуальних упаковках. Пасажирам нагадують про необхідність дотримуватися дистанції на борту літака, а всьому екіпажу заміряють температуру перед кожним рейсом.

Читати  15 фотографій, які змусять вас закохатися в Таїланд

Повітря в салоні літака повністю оновлюється кожні 3 хвилини. Це можливо завдяки високоефективним фільтрам уHEPA – вони вловлюють забруднюючі речовини, в тому числі і COVID-19, з ефективністю більше 99,9%. Подача повітря в кабіну відбувається на рівні верхніх багажних полиць, а витяг – на рівні підлоги. Тобто, потік повітря не рухається вперед або назад по салону.

Таїланд, згідно з Глобальним індексом COVID-19 (GCI), займає перше місце в світі з 184 країн, які докладають усіх зусиль для відновлення після епідемії коронавірусу.

Підвищили норми безпеки і в готельно-ресторанній сфері. Уряд Таїланду, наприклад, запровадив сертифікацію Amazing Thai Safety and Health Administration (SHA). Ці правила обов’язкові для всіх готелів, торгових центрів та інших соціальних об’єктів, які хочуть обслуговувати туристів, включаючи кінотеатри, стадіони, туристичний транспорт, салони краси, медустанови тощо.

Де б ви не побачили цей логотип, будьте впевнені, що це місце відповідає усім правилам безпеки проти Covid-19.

Більш детальну інформацію можна знайти за посиланням: https://www.tatnews.org/

Нові норми і вимоги до подорожей дозволять кожному туристу відчувати себе в безпеці і насолоджуватися відпочинком на всі 100%, де б він не знаходився – в літаку або поїзді, готелі чи ресторані, в кафе або на дискотеці.

Таїланд буде радий вітати вас, як тільки відкриються кордони, і «Air Astana» перенесе вас на райський відпочинок в Країну Усмішок з усіма заходами безпеки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *