Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

На Фарерських островах завершився основний етап спорудження першої в світі автомобільної розв’язки на дні океану. Цей об’єкт є частиною підводного 11-кілометрового тунелю Естуройартуннлінн, який буде відкритий через кілька тижнів. Він зв’яже два найбільші острови архіпелагу.



Фарерські острови – архіпелаг на півночі Атлантичного океану між Ісландією та Шотландією. Будучи формально частиною Данії, острова майже самостійно вирішують усі внутрішні питання, зокрема з приводу будівництва доріг.

Читати  Ціна, якість і атмосфера: названі найкращі готелі світу 2020 року

У 2002 році на Фарерах ввели в експлуатацію перший підводний тунель довжиною 4,9 кілометра, що з’єднує головний острів архіпелагу Стреймой з островом Вагар. Чотири роки потому на островах був відкритий другий підводний тунель довжиною 6,2 кілометра між островами Естурой і Бордо.

Цьогоріч, наприкінці листопада оздоблення розв’язки було повністю завершене. Її оформленням займався фарерський художник Трондур Патурссон. Тунель складається зі скульптур і спеціального освітлення блакитного та зеленого кольорів, від яких перехоплює подих.

Читати  Октоберфесту знову не буде: фестиваль вдруге скасували

11,2 кілометра – це загальна протяжність Естуройартуннлінна. Після введення в експлуатацію, тунель за довжиною поступиться лише тунелю Рифаст в Норвегії. Таким чином, він стане другим тунелем за довжиною у світі, прокладеним під водою.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *