Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Харків – одне з найбільших міст України, а також цікавий туристичний центр. Якщо ви збираєтеся найближчим часом відвідати місто, пропонуємо вам ознайомитися з його головними визначними пам’ятками.



Благовіщенський кафедральний собор

Благовіщенський собор – це один з трьох храмових комплексів, що входять до сімки чудес більш ніж 360-річного міста. Собор є одним з найстаріших його храмів, який вражає величністю своєї архітектури, і в наші дні в ньому правлять служби. Відвідати його і прилеглу територію може кожний.

Насправді пам’ятників героям роману “12 стільців” у Харкові чотири. Пам’ятник герою прославлених романів Ільфа і Петрова Остапу Бендеру був відкритий до Дня міста в 2005 році. Відлитий у бронзі “великий комбінатор” присів на встановлену перед входом у ресторан бронзову лаву. Він охоче позує для фото: поруч з ним вільне місце, де можна сісти і сфотографуватися з ним на пам’ять.

Читати  Де відсвяткувати Новий рік 2021 в Україні

Успенський собор

Успенський собор і його струнку дзвіницю, що нагадує свічку, можна побачити практично з будь-якої точки міста. Гордо спрямований в небеса, він є одним з храмів, які сприяли зародженню православ’я на території Харківської області.

Центральний парк Горького

Центральний парк культури і відпочинку ім. М. Горького є головним парком міста Харкова. Він був закладений ще в 1893 році і мав назву Заміський Миколаївський парк. Від самого початку парк справляв на своїх відвідувачів неймовірне враження. Об’єднані у видовжене коло липові й каштанові алеї були схожі на доріжки Булонського лісу і призначалися для кінних прогулянок.

Площа Архітекторів – дуже молода пам’ятка міста Харкова. Вона розміщується поблизу станції метро “Архітектора Бекетова” в районі вулиць Раднаркомівської, Пушкінської та Дарвіна.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *