Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Летюча “тарілка”, яка з’явилась на Алясці, викликає неабиякий подив. Насправді блюдце – це острів, який потрапив у оптичну ілюзію.



Дивовижні кадри з ефектом Fata Morgana були відзняті з човна у льодовиковій бухті. Летючий острів просто вражає користувачів, які не завжди вірять у справжність цих кадрів.

Острів на Алясці наче висить у повітрі

Острів на Алясці виглядає так, наче літає у повітрі. Відео, де тарілка парує над водою, розмістили на сторінці Національного парку та заповідника льодовикової затоки у фейсбуці.

Читати  В Бабиному Яру планують побудувати синагогу у формі книги

Самотній острів у затоці виглядає мізерним на противагу 3,3 мільйона акрів засніжених гір, льодовиків та тропічних лісів. Такі унікальні здібності невеликий клаптик землі отримав завдяки явищу Fata Morgana. Це відбувається тоді, коли шар теплого повітря скупчується поверх холодного і створює ефект лінзи зі світлом, що прогинається при проходженні через щілини повітряних потоків.

Читати  Турецькі "Мальдіви": в курортній країні набирає популярність незвичайна локація

Наука, уява і трохи природних явищ перетворили острів на НЛО.

Ви були свідком цього міражу, перебуваючи на #GlacierBay? Фата Моргана – це міраж, який можна побачити у вузькій смузі на горизонті Землі,
– написали співробітники Glacier Bay у фейсбуці.

Дивовижні кадри з міражем були відзняті у червні цього року. Три круїзні лайнери потрапили в оптичну ілюзію і здавались примарливими кораблями з морської легенди “Летючий голландець”. Вони плавали біля берегів південного міста Лімасол, що на Кіпрі.

Читати  Wizz Air скасував рейси з України до Естонії за день після поновлення – зросла кількість хворих на COVID-19

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *