Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Під час робочого візиту Президента України до Турецької Республіки перша леді Олена Зеленська запустила два нові україномовні аудіогіди в Туреччині – у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі.


Церемонії запуску відбулася за участю першої леді Туреччини Еміне Ердоган, передає пресслужба глави Української держави.

«Це вже четвертий та п’ятий україномовні аудіогіди на території Туреччини з тринадцяти запущених у межах ініціативи. Ми продовжуємо поширювати українську мову у світі», – зазначила Олена Зеленська.

Читати  Цілющі чани Карпат: де шукати екологічні спа-курорти на Львівщині

За словами дружини Президента України, цього року в Туреччині планують відкрити україномовні аудіогіди ще в музеї Святого Миколая (м. Демре), в Археологічному музеї (м. Анталія) та в музеї Мевляни (м. Конья).

Впровадження аудіогідів українською є частиною напрямку культурної дипломатії.

«Я знаю, що пані Олена має особливий інтерес до культури, історії та мистецтва. Я із захопленням спостерігаю за її роботою. Я вірю, що як країни, які є сусідами через одне море, ми маємо багато роботи у сфері культури. Адже сфера культури є єдиним інструментом для розвитку дружніх зв’язків, ключем, що дійсно допомагає зрозуміти того, хто навпроти», – сказала Еміне Ердоган.

Читати  У Львові відновлять сад Франка й водитимуть там екскурсії

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *