Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
На Чернігівщині прокуратура через суд хоче змусити Ріпкинську селищну раду визначити межі ландшафтного заказника загальнодержавного значення “Замглай” та закріпити їх на місцевості.


Про це повідомила пресслужба Чернігівської обласної прокуратури.

“Подання прокуратурою позовної заяви обумовлено необхідністю відновлення та захисту порушених інтересів держави, які полягають у неухильному дотриманні режиму охорони та використання об’єкта природно-заповідного фонду”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заказник “Замглай” площею 4428 га створили 2000 року і передали під охорону Ріпкинській і Замглайській селищним радам та Ловинській сільській раді. Зараз усі вони увійшли до Ріпкинської громади, яка й зобов’язана тепер відмежувати заповідний об’єкт у натурі та нанести його на карту. Встановлено, що за 20 років існування заказника цього зроблено не було.

Читати  "Море із желе": еколог пояснила, чому на Азовському узбережжі спостерігалося нашестя медуз

Як пояснила кореспонденту агентства секретар Ріпкинської селищної ради Людмила Литвинюк, Ріпкинська об’єднана громада утворилася зовсім недавно (1 грудня 2020 р.), тож місцева влада зараз займається вивченням усіх питань, які потребують вирішення, проводить інвентаризацію земель, майна тощо. Із межами заказника, зазначила вона, теж буде розбиратися. Наскільки ця робота є фінансово підйомною для громади, її керівництво наразі сказати не може, але сподівається, що саме суд допоможе розібратися з джерелами фінансування і все розставить по своїх місцях.

Читати  Оце пощастило: 5 фотографій, на яких люди зафіксували щось унікальне

Ландшафтний заказник “Замглай” – одна з найбільших болотяних систем в Україні, що включає болота, заболочені ліси, луки, піщані підвищення та обводнені кар’єри – залишки колишньої діяльності Замглайського торфобрикетного заводу. На сучасній території заказника колись була заболочена долина Дніпра.

За одним із повідомлень обласної екоінспекції, у вересні 2020 року на заповідній території невідомі незаконно вирубали понад 400 дерев. Як було встановлено, деревина вивозилася в напрямку смт Замглай.

Читати  Мюзикл «Принцеса Діана» прибуває на Бродвей.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *