Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Новий пішохідний маршрут протяжністю 2 141 км з’єднує ліси й національні парки Литви, Латвії та Естонії, надаючи мандрівникам унікальну можливість досліджувати дику природу регіону.


Про це повідомляє Lonely Planet.

Зазначається, що Forest Trail («Лісова стежка») розділена на 20-кілометрові етапи з варіантами розміщення й транспорту. Вона веде туристів лісовими дорогами і стежками, путівцями й піщаними або кам’янистими пляжами. Маршрут починається від польсько-литовського кордону в районі міста Лаздіяй, продовжується через Латвію, повертає в Ригу й закінчується в столиці Естонії – Таллінні. З 2 141 км маршруту 747 км припадає на Литву, 674 км – на Латвію і 720 км – на Естонію.

Читати  Жарт із ногою: пасажир показав, як позбутися "босих гостей" на своєму підлокітнику в літаку

Щоб подолати цю стежку, охочим, за попередніми оцінками, знадобиться від 102 до 114 днів. Для планування походу туристи можуть отримати необхідну інформацію, карти й маршрути в форматі GPX на туристичному сайті Baltic Forest Hiking. Тут покажуть початкову й кінцеву точки, як довго триватиме запланований похід, яке покриття дороги і що варто побачити на шляху.

Читати  Чому з аварійних виходів у літаках віє холодом

Основні атракції маршруту – Дзукійский і Жемайтійський національні парки, Регіональний парк петель Нямунаса й Каунас в Литві; Кулдіга, Природний парк «Давня долина Абави», Національні парки «Кемері» і «Гауя» в Латвії; Національні парки «Лахемаа» й «Алутагузе», Суур Мунамяґі – найвища вершина країн Балтії (318 м над рівнем моря), Чудсько-Псковське озеро – четверте за величиною озеро Європи – в Естонії.

Читати  Азербайджан відкрив кордони для українців: за скільки можна полетіти до Баку

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *