Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Що варто знати туристам про подорожчання проїзду у поїздах

Днями стало відомо, що “Укрзалізниця” планує підвищити вартість пасажирських перевезень у 2021 році. У проект фінансового плану на майбутній рік компанія заклала поетапне підвищення тарифів на перевезення пасажирів на 2% щомісяця, починаючи з березня наступного року.



Про це в коментарі кореспонденту УНІАН розповів в.о. члена правління “УЗ”, директор філії “Пасажирська компанія” Олександр Перцовський.

“У проект фінплану на 2021 рік ми закладаємо поступове підвищення тарифу на пасажирські перевезення на 2% щомісяця, починаючи з березня”, – заявив він.

За словами Олександра Перцовського, зростання ціни дасть можливість “Укрзалізниці” інвестувати в підвищення якості перевезень.

Читати  Австралійська авіакомпанія звільнить понад 2 тисячі співробітників: перевізник назвав причину

“Індексація цін на пасажирські перевезення не відбувалася роками, ми тримали ціни протягом усього карантинного періоду, тому зростання закладаємо як можна більш м’яке: 2% на місяць. Це дозволить нам отримати понад 500 млн грн доходу, що хоч і не перекриє усіх витрат на перевезення, але дасть нам можливість інвестувати в підвищення якості перевезень”, – сказав в.о. члена правління компанії.

Ціни на поїздки залізницею у будь-якому випадку залишаться доступними для споживачів у порівнянні з іншими видами транспорту. Також у компанії заявили, що продовжать розвивати програми лояльності, надавати особливі умови для групових перевезень, тощо.

Читати  Грецькі туроператори отримали можливість видавати туристам ваучери замість грошей

Що потрібно знати про підвищення цін за проїзд у поїздах туристам і які популярні напрямки можуть зрости у ціні?

Знижками на поїзди Інтерсіті+ користується мало туристів”

Раніше, в серпні 2020 року, “Укрзалізниця” вже запустила програму лояльності для пасажирів поїздів класу Інтерсіті+ – “купуй раніше – плати менше”. Тобто, чим раніше купувати квиток на потяг, тим дешевше він обійдеться.

Вигідні знижки діють у випадках, якщо пасажир купує квитки в Інтерсіті+ за 90-30 діб до дати відправлення самого поїзда. Така знижка діє для поїздок у внутрішньому сполученні по території України. Таким чином, пасажири можуть економити від 40% до 10% вартості квитка.

Читати  Держтуризм створить пошуковий ресурс для дослідження родоводу – Олеськів

“Квитки на потяги Інтерсіті+ 1-го класу купують, як правило, люди з достатнім прибутком. Цим класом користуються переважно представники бізнесу. Для цього класу пасажирів планування поїздки за 90 днів є малоймовірним. Хоча, звичайно, якась невелика частина пасажирів все ж буде користуватися даними знижками“, – звертає увагу експерт.

За його словами, ціна квитка в 1-й клас такого поїзда зі знижкою у 40% – це вже вартість квитка у вагон другого класу. Експерт прогнозує, що таку модель знижок на всі класи поїздів “Укрзалізниця” вводити не буде.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *