Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
В Одесі триває виставка, що пропонує переосмислити місцевий «міф» про місто гумору й жартів і визначити нові концепти туристичної дестинації.


Про це повідомила одна із кураторок виставки «Метафізика. Острів» Оксана Довгополова.

«Одеський міф, який активно використовується в туристичній пропозиції, експлуатує переважно образ «міста гумору», жартів, моря, бандитського шарму та «колориту». Чому б ні? Це добре працює та приваблює тих, хто хоче відпочити, на пару днів відкинути життєві турботи. Але більше, ніж на пару днів, такої радості не вистачає. Тому Одеса в останні роки пропонує занурення до серйозних фестивалів – від класичної музики до кіно. Пошук саме такої «іншої», не балаганної Одеси ми разом з кураторками Наталкою Ревко і Катериною Семенюк пропонуємо на виставці «Метафізика. Острів», – сказала Довгополова.

Читати  Японія посилила правила в’їзду для чотирьох країн

За її словами, поціновувачі одеських пейзажів познайомляться тут з роботами місцевих художників 60-70-х років ХХ ст., які бачили місто не таким, яким його сприймає курортний турист.

«Подекуди вони (представлені на виставці роботи – ред.) вас здивують, подекуди підштовхнуть усміхнутися або впізнати звук чи запах міста. Ми впевнені, що важливо не винаходити нові міфи, а додавати нові сенси в те, що є добре зрозумілим та знайомим», – додала кураторка виставки.

Читати  Злата Головій: ламаючи стереотипи

Побачити експозицію можна безкоштовно до 27 листопада в галереї сучасного мистецтва на Лідерсовському бульварі, 5. Виставка працює з урахуванням карантинних обмежень з вівторка до суботи з 11:00 до 19:00.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *