Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Преображенська церква

Ці підземелля – найбільші у цілому місті. Підземелля собору з’явилися у XIX ст. А ще тут колись існував орден, який викупляв християн з турецької неволі – тринітарії. Раніше в підземеллях відбувалися заховання, які, на жаль, не збереглися до сьогодні. Проте є тут і своя “родзинка” – сліди кігтів диких звірів на стародавніх мурах. Ви зможете почути цікаву легенду про них.



Аптека-музей

Це найдавніша аптека у місті, де є багато цікавих експонатів. Під час реставрації 2012 року тут виявили таємний вхід у підземелля, де колись діяла фармацевтична лабораторія алхіміка.

Читати  SkyUp анонсував польоти до Стамбулу ще з двох українських міст

Костел єзуїтів

Датований початком XVII століття, витвір італійця Джакомо Бріано багатий на підземні тунелі, які слугували місцем порятунку, молитви й усамітнення для монахів. Усього тут є три рівні підземель – найвищий слугує підвалом костелу, а два нижчих – це рештки княжих мурів XIV століття. Цікава знахідка – саркофаг XVIII ст. з чудовим різьбленням. У ньому є отвір, зроблений зсередини, що дуже дивно. Як і те, що тут ніхто не був похований. Розповідають, що підземеллями й досі блукає привид Чорного монаха у пошуках своєї проданої душі.

Читати  МАУ збільшить кількість польотів з Києва до Стамбулу і відновить рейси з Одеси

Оперний театр

Будинок Львівської опери цікавий не лише своєю конструкцією, але й місцем розташування: спорудили його на місці, де колись протікала головна річка міста – Полтва. Хоч водний потік і закували у колектор, відвідувачам можуть показати його частинку у кнайпі “Лівий берег”, що міститься у підземеллях театру.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *