Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У багатьох туристів, що вже бували у Празі, місто асоціюється зі стукотом копит коней, що тягнуть карети. Втім, тепер такої розваги на вулицях не буде.



Влада Праги заборонила використовувати кінні екіпажі для перевезення туристів у місті. Нові правила набудуть чинності з 1 січня 2023 року.

З вулиць Праги зникнуть кінні екіпажі: в чому причина

Протягом багатьох років активісти захисту прав тварин Чехії називали індустрію перевезення коней образливою та жорстокою. Однак прихильники стверджували, що до коней ставляться гуманно, а екіпажі є романтичним зв’язком з історією, що забезпечує робочі місця та приваблює туристів.

Читати  На Закарпатті стартувало масове цвітіння Долини нарцисів

Така практика сприяє розвиненню у коней респіраторних захворювань через вихлопні гази та виникненню проблем з ногами, якщо цілий день кататися риссю по асфальту,
– підкреслювали захисники тварин.

Крім того, через шум тварини ставали агресивнішими. Тому активісти хотіли захистити їх.

Влада міста підтримала ідею й схвалила проєкт, за умови поступового запровадження нових правил, щоб підприємці встигли перекваліфікуватися.

Читати  Римський Колізей обладнають інноваційною ареною: амбітний проєкт

Зазначається, що разом з іншими містами, як-от Будапешт та Краків, Прага хоче змінити свій імідж і позиціювати себе як культурна та гастрономічна столиця.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *