Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Державному історико-культурному заповіднику «Трахтемирів» туристи незабаром зможуть пройтися новим маршрутом через серце Канівських гір та відвідати краєзнавчий музей у селі Бучак.


Про це йдеться на сторінці заповідника у Фейсбуці.

«Державний історико-культурний заповідник «Трахтемирів» продовжує роботу з прокладання туристичного маршруту та створення краєзнавчого музею в Бучаку. Планований туристичний маршрут матиме назву «Трахтемирівська лýка – серце Канівських гір», оскільки проходитиме між селами Григорівка та Бучак на Трахтемирівському півострові, який є центральною частиною Канівських гір. Лýкою в українській мові називають дугоподібний вигин ріки чи берега», – йдеться в дописі.

Читати  Маловідомі місця України

Зазначається, що головним об’єктом уваги для туристів є незвичний ландшафт цієї місцевості. «Канівські гори відомі в геологічній науці як Канівські дислокації і вирізняються унікальною геологічною будовою, яка демонструє нам диво трансформацій земної поверхні. Ці невисокі гори щільною сіткою вкриває розгалужена яружно-балкова мережа. Туристичний маршрут представляє найбільш характерні природні екосистеми цієї місцевості – він поєднує лісову та лучну ділянки вздовж Дніпра, де вченими зафіксовано 15 червонокнижних видів флори та фауни. Тут пролягла південна межа природних грабово-дубових лісів. Половина маршруту проходить через лісовий масив Бучацька дача, друга половина – через лучну прибережну ділянку, яка подекуди включає старий фруктовий сад. Загалом це надзвичайно мальовнича місцевість», – додали в заповіднику.

Читати  Село з 780 жителями просить туристів не приїжджати: що там особливого

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *