Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Міністерство інфраструктури має інституційно підсилити роботу Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) – створити підрозділ, щоб допомогти в роботі з новими викликами, які виникли в галузі гостинності.


Про це заявив під час Львівського міжнародного форуму індустрії туризму та гостинності міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

«Мені приємно, що агенція запрацювала, наповнилася реальними змістами, але я суб’єктивно вважаю, що її роль і місце має бути підсилено. Тому Міністерство інфраструктури, до якого передані функції політики щодо галузі туризму, повинно сформувати підрозділ, який буде допомагати агентству щодо формування політики і звичайно у зв’язку з тим, що агентство має багато викликів, які пов’язані з ліцензуванням туристичних об’єктів, з категоризацією готелів, з програмами, які започаткував Президент Володимир Зеленський, які стосуються туристичних «магнітів», – зазначив Немчінов.

Читати  Побачити Стамбул з висоти: найкращі оглядові майданчики для туристів

Він наголосив, що питання не в тому, яке міністерство формує політику щодо туризму, а як її реалізовувати. Зокрема, міністр зауважив, що держава не може бути хорошим управителем і має продати на відкритих торгах готелі та бази відпочинку з фонду держмайна для їхнього подальшого розвитку.

«Кейс із продажем готелю «Дніпро» в Києві є успішним і це треба продовжувати. Легалізація грального бізнесу і необхідність категоризації готелів для того, щоб отримати ліцензії, – це також хороший крок для того, щоб готельна культура розвивалася. І прихід в Україну великих мережевих операторів – це було б хорошим знаком для того, щоб галузь туристичної гостинності оговталася від пандемійного шоку і впевнено дивилася в майбутнє», – додав Немчінов.

Читати  На Херсонщині ознакували туристичний маршрут «Маяки Джарилгача»

19 жовтня, на «Арені Львів» розпочався Львівський міжнародний форум індустрії туризму та гостинності, який триватиме до 21 жовтня. Однією з головних подій стала панельна дискусія «Туризм 21-22. Нові тренди та можливості» за участю провідних фахівців ДАРТ та відомих спікерів.

У межах Форуму також проходить 22-а Міжнародна виставка «ТурЕКСПО», учасниками якої стали представники понад 70 фірм із Литви, Польщі та багатьох регіонів України. Тут заплановані презентації нових туристичних продуктів, цікавих маршрутів та брендів, сучасних технологій у сфері гостинності.

Читати  В Івано-Франківську з’явиться «Туристичне таксі»

Другий день виставки буде присвячений Форуму готелярів та рестораторів із ключовою темою «2021-2022: Еволюція індустрії гостинності».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *