Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
П’ять туристичних об’єктів Рівненської області вже мають проєктно-технічну документацію для подальшої реставрації у 2022 році.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської облдержадміністрації.



«В області, у рамках президентської програми «Велика реставрація», планують оновити туристичні об’єкти краю. Мова йде про Вежу Луцьку XVI ст., де розташований Музей книги та друкарства, Вежу Муровану XIV ст. у м. Острог, Палац князів Любомирських XVIII ст. в м. Дубно, обласний краєзнавчий музей м. Рівне», – йдеться у повідомленні.

Читати  Туристи жорстко розкритикували штучний пагорб за £2 мільйони у лондонському Гайд-парку

Також передбачається відреставрувати унікальний зовнішній іконостас – «Голгофу» Івана Їжакевича. Композиція прикрашає фасад пам’ятки архітектури національного значення – церкви св. Георгія 1914 року Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви».

Усі ці об’єкти мають проєктно-кошторисну документацію.

За словами директора Інституту «УкрНДІпроектреставрація» Василя Тимковича, який відвідав Рівненщину, наразі є потреба у ремонтно-реставраційних роботах на багатьох пам’ятках.

Читати  Не допоможуть: стюардеса розповіла, про яку послугу не повинні просити пасажири літака

«Ця програма стосується пам’яток по всій Україні. І мова йде не лише про туризм, а й про історію, презентацію держави на світовому рівні. Ми повинні зберегти цінність цих об’єктів», – зазначив Тимкович.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *