Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному на Полтавщині оголосив про відкриття свого нового підрозділу у Малих Будищах – етносела «Гончарія».


Про це повідомляється на сторінці закладу в Фейсбуці.

«18 червня 2021 року відкриє свої двері для відвідувачів новий, унікальний Музей малобудищанського гончарства (етносело «Гончарія»). Це тільки перша черга, але вже так багато цікавого», – йдеться в повідомленні.

Читати  Соціальний експеримент: які європейські міста з'єднають безплатним транспортом

Зазначається, що відвідувачі зможуть оглянути будівлю, в якій відтворено інтер’єр традиційного житла першої половини ХХ століття. У експозиції представлено творчий спадок малобудищанських гончарів, кухонний реманент, давні меблі, родинні фото, старовинні ікони, традиційний український одяг й інші реліквії повсякденного побуту гончарів.

Вартість вхідного квитка на територію Музею малобудищанського гончарства для дорослих становитиме 30 гривень, для школярів – 20 гривень. Після відкриття діятиме акційна пропозиція: у разі придбання комплексного квитка до Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному вхід до етносела «Гончарія» буде безкоштовним.

Читати  Безкоштовні білети від AirBaltic до 14 лютого

Музей малобудищанського гончарства (етносело «Гончарія») – історичний з елементами краєзнавчого підрозділ Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *