Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Бориславському міському парку культури і відпочинку на Львівщині напередодні, 27 січня, урочисто відкрили аптеку-музей всесвітньо відомого винахідника нафтової промисловості Йогана Зега.


 

“Борислав вважають нафтовою столицею Галичини. Тут розташоване одне з найбільших родовищ озокериту, зрозуміліше – гірського парафіну. Цей нафтопохідний продукт також має лікувальні властивості. Численні туристичні групи та індивідуальні туристи приїжджають до Борислава подивитись на символи нафтової промисловості – верстати-гойдалки, розташовані на території міста. А от музею, присвяченого лікувальним властивостям нафтопродуктів, для формування ще більш наповнених туристичних програм, дуже бракувало. Відтак аптека-музей буде цікавою як для цільових туристів, так і тих, хто відпочиває на сусідніх курортах та має можливість вивчати навколишні території”, – зазначила керівниця управління туризму та курортів облдержадміністрації Наталя Табака.

Читати  У столиці відкрилася виставка картин Ірини Онопенко «Мистецтво проти насильства» (ФОТО)

Кошторис становив понад пів мільйона гривень. Проєкт “Встановлення аптеки-музею світового винахідника нафтової промисловості Йогана Зега” виграв грант на Конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад, який проводила Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна”. Реалізовували його в два етапи: у 2019 році облаштовували санітарне очищення та благоустрій земельної ділянки, виконували будівельні роботи, а у 2020 році відбувалось наповнення музейними експозиціями аптеки-музею.

Читати  Де не можна брати каву з собою або говорити іспанською: 15 дивних правил у різних країнах

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *