Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У селі Гораївка на Хмельниччині, що поруч із популярною туристичною локацією Бакота, створюють хостел для туристів та мистецький простір.

Про це повідомляє Суспільне.Поділля.



«За десять років ситуація з інфраструктурою тут не змінилась – немає доброї дороги, немає де заночувати. Тому ми вирішили за допомогою митців та мистецтва привернути увагу до цього місця. Бакота дуже цікава як своїм кліматом, так і природою, тут є печерний скельний монастир. І плюс люди, які сюди приїжджають, не шукають гарних умов, а їдуть тому, що тут є якась енергетика в повітрі», – розповів голова громадської організації «Територія», організатор мистецького простору Андрій Зоін.

Читати  Бум під час пандемії: колоритне турецьке місто, в яке їдуть мільйони туристів

За його словами, кошти на хостел і мистецький простір збирали на спільнокошті. Загалом вдалося назбирати 100 тис. грн, а міжнародний фонд «Відродження» подвоїть цю суму.

Один із корпусів школи, якому 100 років, трансформують під хостел, а в інших будівлях облаштують майстерні та виставкові зали. Передовсім приміщення забезпечать електрикою, водою та каналізацією.

Читати  До харківського екопарку з Ізраїлю прибули кенгуру та примати

«Після того, як ми зробимо тут більш-менш придатні умови для проживання, в нас запланована реалізація проєкту «Нова резиденція». Ми виграли грант від Українського культурного фонду. Це буде захід, на який зберуться художники та музиканти. Вони житимуть тут 14 днів, дивитимуться закинуті та затоплені села, будуть слухати лекції, рефлексувати та створювати свої твори», – додав Зоін.

Читати  Оновлені правила карантину після в'їзду до України: що змінилося і як тепер працюватиме "Вдома"

Як зауважив голова Староушицької тергромади Анатолій Тимчук, село Гораївка розташоване найближче до Дністра і всім відомої Бакоти. Такі проєкти дозволять популяризувати громаду та її туристичні локації.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *