Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У Азовському морі вже певний час спостерігають нашестя медуз. Відпочивальники скаржаться, що зайти у воду майже не можливо. Проте науковці запевняють, що така ситуація – абсолютно природна для водойми та її мешканців.



Вони рекомендують власникам баз відпочинку стримувати медуз за допомогою установки бар’єрних сіток. Оскільки через унеможливлення заходити у море частина українців достроково припиняють відпустки на узбережжі.

Чому медуз побільшало: відповідь науковців

Фахівці Інституту рибного господарства та екології моря пояснюють, що поширення медуз може бути пов’язано зі збільшенням чисельності їх в Чорному морі. В Азовське море вони потрапляють через Керченську протоку навесні.

Читати  На Херсонщині презентували онлайн-лекцію про заповідник «Асканія-Нова»

Додатково: через зміни у кліматі. Азовське море наближається до Чорного за показниками солоності води. До того ж досить теплі зими можуть сприяти успішній зимівлі навіть теплолюбних медуз. І це при тому, що кількість медуз за 30 років зменшилась у 700 разів!

Фахівці зазначили, що в Азовському морі є 2 види медуз – корнерот і аурелія або медуза вухата. Вони можуть завдати шкоди здоров’ю людини через опіки. Крім того, медузи – також хижаки, які є потужними конкурентами цінних промислових риб, бо споживають планктон.

Читати  Авіакомпанія Air Ocean Airlines скасувала рейси з Києва до Івано-Франківська

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *