Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО виключив зі списку британське місто Ліверпуль. Це вже 3 об’єкт, що втратив цей спеціальний статус.



Причиною вибуття зі списку всесвітньої спадщини стало будівництво торговельного комплексу Liverpool Waters. Він порушив історичну композицію.

Чому Ліверпуль виключили зі списку

На черговій сесії комітет всесвітньої спадщини вирішив виключити “Ліверпуль – морське торгове місто” зі списку. Причиною тому є “незворотна втрата характеристик, що вказують видатну загальну універсальну цінність цього об’єкта“.

Читати  Авіакомпанія Wizz Air запустить 14 нових маршрутів з України до Італії

Ліверпуль внесли до переліку у 2004 році. До списку потрапили 6 ділянок в історичному центрі міста. Вони є свідченням розвитку одного з найбільших у світі торгових центрів XVIII–XIX століть.

У 2012 році уряд міста ухвалив рішення щодо будівництва торговельного комплексу. В ЮНЕСКО на це зреагували миттєво: висловили занепокоєння та внесли Ліверпуль до списку об’єктів, що знаходяться під загрозою знищення. Нещодавно місцева влада затвердила ще й будівництво стадіону в буферній зоні неподалік історичних місць.

Читати  У курортному Яремче встановлюють 30-метрову ялинку

Комітет вважає, що ці споруди завдають шкоди справжності та цілісності об’єкта,
– мовиться на сайті ЮНЕСКО.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *