Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Курортна країна сподівається на сплеск туризму в 2021 році

Єгипет – одна з найулюбленіших українцями країн не тільки в умовах закритих кордонів. Це популярний напрям також серед європейців і туристів з інших континентів. Насамперед – завдяки унікальним археологічним відкриттям і комфортному пляжному відпочинку.



Єгипетська влада розробила грандіозні плани, як залучати туристів в 2021 році. Ставку вирішили зробити на досвідчених туристів, які звикли поєднувати яскраві враження з комфортним відпочинком і сервісом.

Археологи анонсують приголомшливі відкриття

Гробницю Рамзеса I в Долині царів знову відкрили для публіки після періоду закриття через реставраційні роботи. Про це повідомляє видання archaeologicalpaths.com. Вона вважається однією з найбільш добре збережених королівських гробниць в Долині – збережено більшу частину первісного оздоблення і яскравих кольорів.

Читати  Жива грілка, менеджер з засмаги й "номер-антихрап": незвичайні послуги, які пропонують в готелях

Гробниця завдовжки 29 метрів складається з коридору, що веде в похоронну камеру, де знаходиться гранітний саркофаг Рамзеса I. В 1817 році її відкрив Джованні Бельцоні.

Археологи в Єгипті обіцяють розповісти публіці найближчим часом про ще одне відкриття, повідомляє видання Luxor Times на своїй сторінці в соцмережі. У декількох сотнях метрів від першої кам’яної споруди в історії – східчастої піраміди Джосера – всесвітньо відомий єгиптолог Захі Хавасс виявив могильні вали Нового Царства з безліччю гробниць і антикваріатом.

Гробниці датуються 18 і 19 династіями та мають велике значення, засвідчуючи, як довго Саккара використовувалася як місце останнього спочинку стародавніх єгиптян. Міністерство туризму і старожитностей Єгипту навіть зняло відео, анонсуючи грандіозне відкриття.

Перший ресторан і лаунж біля пірамід

Читати  Будинок музики: у Будапешті відкрили незвичайний музей

Піраміди Гізи, які приваблюють мільйони туристів з усього світу, реконструюють і роблять більш доступними для відвідувачів. На плато Гіза зі знаменитим Сфінксом і пірамідами реалізують масштабний проект з центром для туристів, екологічним транспортом і першим в історії рестораном з лаунж-зоною.

Відпочити під час екскурсії до пірамід можна на площі понад тисячу квадратних метрів. У ресторані збережена атмосфера бедуїнського табору з канапами та килимами, але при цьому в дизайні присутній сучасний комфорт.

Тут можна відпочити в тіні навісу і вибрати страви з різноманітного меню – від супів до салатів, капучино і коктейлів. На початку 2021 року збираються відкрити ще пару ресторанів і кафе: їх об’єднають в один комплекс для спокійного відпочинку і споглядання пірамід.

Читати  У Франції закриті магазини, ресторани, розважальні центри

Розвиток туристичної привабливості Гізи є частиною великого плану єгипетської влади з відновленню туристичного сектора економіки, на який припадає 12% ВВП країни.

Під час відкриття ресторану в пустелі міністр туризму і старожитностей Єгипту Халед Ель-Анані анонсував відкриття офіційного базару, на якому туристи зможуть придбати сувеніри та місцеві товари.

Ставка на музеї

Під час пандемії в Єгипті намагаються робити ставку на культурний туризм, намагаючись залучити туристів, що цікавляться музеями, оглядовими екскурсіями, археологією.

Приміром, у жовтні відкрили Музей Шарм-ель-Шейха: це перший музей старожитностей у всесвітньо відомому курортному місті з мальовничими піщаними пляжами та колоритним підводним світом. Також раніше на території на південь від Каїра знайшли сотню мумій в дерев’яних саркофагах, яким близько 2500 років.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *