Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Від початку року Київ відвідали 308 тис. іноземних туристів. Кількість внутрішніх туристів, за оцінками туристичних організацій, становить понад 500 тис. осіб.


Про це сказала заступник голови КМДА Марина Хонда, повідомляє Офіційний портал Києва.

«За даними Держприкордонслужби, найбільше іноземних туристів приїхало із США – 26 576 осіб. На другому місці Ізраїль – 22 684 особи, а замикає «першу трійку» Туреччина – 21 057 туристів. До списку країн, звідки приїхало найбільше туристів, увійшли також Німеччина, Білорусь, Саудівська Аравія, Азербайджан, Велика Британія, Грузія та Індія», – зазначила Хонда.

Читати  Найгірший спосіб: як не можна спати у літаку

За її словами, розвиток туризму після пандемії стане для Києва одним із головних пріоритетів. Для підвищення туристичної привабливості у місті зараз реалізовуються важливі проєкти. Зокрема, нещодавно в Києві почала свою роботу «Академія гостинності» для підготовки добровільних помічників у сфері туризму. Також у столиці створять інклюзивний туристичний маршрут, до якого увійдуть видатні пам’ятки.

Читати  Пуків, Песець та інші: 25 селищ України з дуже кумедними назвами, які точно піднімуть настрій

Хонда додала, що від початку року туристичний збір становить 22,5 млн гривень.

Як повідомлялося, туристична сфера столиці України торік унаслідок карантинних обмежень зазнала втрат на суму майже 1 млрд доларів.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *