Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Kyiv Pie – це частина проєкту зі створення в Києві нових гастрономічних і кулінарних турів, який ініціювали в 2021 році.

Презентація нового гастрономічного продукту Kyiv Pie відбулася в Києві. У Київській міській державній адміністрації впевнені, що Kyiv Pie стане традиційною стравою столиці.



«Ми створили нову страву Kyiv Pie. Над нею працювали найкращі кухарі України. Ми сподіваємося, що такий пиріг об’єднає українські традиції і сучасні тренди та допоможе столиці в розвитку гастротуризму. Спробувати нову страву кожен охочий зможе в закладах Києва, які долучаються до нашої ініціативи, на всіляких гастрономічних заходах та центрах Турінфо», – прокоментувала начальник управління туризму та промоцій Марина Радова.

Читати  AirBaltic пропонує знижки на рейси в гірськолижні курорти

Kyiv Pie – це невеликий пиріг круглої форми на бездріжджовому тісті з різними начинками, як солоними, так і солодкими. Поки доступні пироги з селерою, осетром і яловичим лівером. Вартість міні-пирога – до 30 гривень.

Віце-президент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко розповів, що при дослідженні, яка саме їжа повинна бути «типово київською», кожен згадував хлібопекарські вироби.

Читати  Санта-Клауси, святі Миколаї та Снігуроньки: у Буковелі відбувся святковий маскарад (відео)

«Форма сонця в багатьох джерелах пов’язана саме з Києвом. А ще важливо, щоб ця страва була ресторанною стравою, стрітфудом, добре переносила доставку і враховувала смаки та вподобання веганів і вегетаріанців», – зазначив Повторейко.

Над створенням «нового гастрономічного символу Києва» команда кухарів працювала місяць. Kyiv Pie – це спільний проект Управління туризму та промоцій КМДА, Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму та Асоціації шеф-кухарів України. Це частина проєкту зі створення в Києві нових гастрономічних і кулінарних турів, який ініціювали в 2021 році.

Читати  До Харківського зоопарку з Німеччини прибули пінгвіни

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *