Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В 2020 році заповідник включений до переліку об’єктів, які будуть відреставровані в рамках Національної програми “Велике будівництво”.

Палац та інші об’єкти, розташовані на території Національного історико-культурного заповідника “Качанівка” в Чернігівській області знаходяться в аварійному стані і потребують термінової реставрації. Як розповів генеральний директор заповідника Володимир Буренко, тільки на розробку проєктно-кошторисної документації на ремонт садиби потрібно майже 5,6 мільйона гривень.



Крім того, негайних протиаварійних робіт і альтанка Глінки.

Читати  "Український Версаль": незвичайна локація Поділля для подорожі на вікенд

Відзначимо, що в 2020 році заповідник включений до переліку об’єктів, які будуть відреставровані в рамках Національної програми “Велике будівництво”.

В рамках наради з розвитку туристичної інфраструктури, яке проходило напередодні в Чернігівській ОДА голова адміністрації Ганна Коваленко зазначила, що вже найближчим часом буде розроблено графік проведення реставраційних робіт. Крім того до кінця 2021 року буде проведено ремонт дороги на під’їзді до Качанівці. До початку туристичного сезону в заповіднику з’являться карти-схеми і макети вказівників, які будуть встановлені на туристичному об’єкті.

Читати  Не тільки піраміди: 3 маловідомих місця, які обов'язково варто побачити в Єгипті

Коваленко також додала, що вже влітку на території заповідника туристам будуть надаватися додаткові послуги.

“30 тисяч туристів щороку приїжджають до заповідника “Качанівка”, аби помилуватися неокласицизмом палацу, захопитися автентичним інтер’єром, перейнятися витонченістю скульптур, закохатися у мальовничий парк… і загубитися серед ставків та павільйонів у пошуках інтернету. На розширеній нараді з туризму доручила до 1 березня не лише забезпечити Wi-Fi покриття, а й встановити платіжні термінали. Надалі необхідно буде якісно організувати місця, де туристи зможуть поїсти, випити чашку кави та придбати сувенірну продукцію”, – прокоментувала Коваленко.

Читати  В Ужгороді з’явиться архітектурний маршрут об’єктами чеської культури

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *