Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Всупереч розповсюдженню нових штамів COVID-19 країни відкривають свої кордони для українців. Більшість з них послаблюють обмеження, а є й ті, що скасовують вимоги в’їзду.



Зокрема українські мандрівники, які не пройшли вакцинацію від COVID-19, вже зараз можуть відвідати 12 країн Європи. Тож, в які держави можуть поїхати громадяни України – читайте далі!

Жодних обмежень

Албанія, Чорногорія та Північна Македонія – це ті країни, які не те, що не вимагають самоізоляції чи сертифікати вакцинації, їх навіть не цікавлять тести.

Читати  Azur Air запустила 9 додаткових рейсів з України в Туреччину

Донедавна в цьому переліку була й Туреччина, але вона повернула вимогу тестування.

Тести або довідка про хворобу

Для відвідування Болгарії, Боснії і Герцеговини, Греції, Вірменії, Кіпру, Грузії, Молдови, Румунії, Сербії, Туреччини, Хорватії, Азорських островів і Мадейри сертифікат вакцинації не обов’язковий, але потрібно пройти тест перед вильотом, а іноді і по прильоту, або пред’явити довідку, підтверджує, що особа перехворіла на коронавірус.

Читати  Апокаліптичний пейзаж: гірськолижні курорти накрило піском із Сахари

Вакцина – в’їзний квиток

Туристи, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу в Україні будь-яким доступним препаратом, можуть в’їхати без обмежень в Австрію, Естонію, Ісландію, Іспанію, Нідерланди, Словенію, Угорщину та Швейцарію.

Натомість Німеччина, Франція і Литва не визнають китайську вакцину CoronaVac. Ці держави впускають лише тих, що отримали щеплення схваленими Європейською агенцією з медичних засобів вакцинами.

Читати  У Чорнобилі почнуть розвивати туризм

“Червоні” країни

Ці держави зобов’язують дотримуватися певних вимог, зокрема пройти обов’язкову самоізоляцію по прибуттю, або й взагалі забороняють в’їзд з туристичною метою. Серед них: Азербайджан, Бельгія, Білорусь, Британія, Ірландія, Італія, Данія, Латвія, Люксембург, Мальта, Польща, Норвегія, Португалія, Словаччина, Фінляндія, Чехія та Швеція.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *