Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У найстарішому районі Праги є надзвичайно вузенька вулиця, де не розминуться навіть дві людини. Щоб там не виникало прикрих ситуацій, з обох боків її оснастили світлофорами.



Називається вулиця Винарня Чертовка. Її ширина складає всього 70 сантиметрів, а довжина – приблизно 32 метри. По своїй суті – це просто кілька десятків сходинок між сусідніми будівлями.

Пожежний прохід

Якщо звернутися до історії, свій статус вулиці Винарня Чертовка отримала відносно недавно. Спочатку вона була пожежним проходом між двома окремо розташованими будинками.

Читати  Принц з Беверлі-Гіллз: на Airbnb можна тепер забронювати будиночок дядька Філа – фото

Офіційно Винарня Чертовка досі є пожежним проходом, а всі розпізнавальні знаки та реклама в туристичних брошурах розраховані виключно на привернення уваги гостей міста.

Варто зазначити, що колись у Празі було безліч таких “вуличок”. До наших днів збереглися лише кілька, і Винарня Чертовка – найзнаменитіша серед них.

Чому така назва

Свою назву вулиця отримала через неподалік розташований ресторанчик з чудовим винним магазином. Сам заклад назвали на честь річки Чортиці, яка протікає неподалік. Тут же знаходиться однойменна виноробня.

Читати  Названо найкращі авіакомпанії світу 2021 року: хто очолив "повітряний" рейтинг

Як встановили світлофор

  • Якщо ви коли-небудь туди потрапите, то безумовно почуєте історії, як у Винарні Чертовці постраждала огрядна пані чи чоловік. Або ж як двоє людей зустрілися всередині і не змогли розминутися.
  • Наскільки ці історії правдиві, можна лише здогадуватися, але щоб уникнути таких прикрощів представники пожежної охорони розпорядилися встановити пішохідні світлофори з обох кінців вулиці.
  • Правила звичні: якщо горить зелене світло, сміливо можна пірнати між будинками, а коли ж спалахує червоний – потрібно дочекатися, поки вулицю не звільнять. Світлофорами керують вручну за допомогою спеціальної кнопки.
Читати  Необов'язково 90-60-90: стюардеса розповіла правду про вагу бортпровідниць

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *