Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Влада Туреччини повернула вимогу щодо проходження ПЛР-тестів для пасажирів з України з 1 червня.

Це зафіксовано в повідомленні для льотного складу NOTAM №A2932 / 21. Його опублікували вночі 31 травня, буквально за кілька годин до вступу в силу нових правил.



Починаючи з 2 червня пасажири зобов’язані будуть надати або результат ПЛР-тесту, зроблений не більше, ніж за 72 години (3 доби) до перетину кордону з країною, або результати експрес-тестів на антиген. При цьому з моменту взяття зразка до перетину кордону має пройти не більше 48 годин (2 доби), або довідку, що людина перехворіла не раніше, ніж 6 місяців тому.

Читати  Польська авіакомпанія LOT відкриває новий напрямок зі Львова: куди літатиме

Результати тестування на Covid-19 можуть не надавати ті, хто пройшов повний курс вакцинації від коронавірусу і хто має офіційний документ, який підтверджує це. Втім, із дня отримання другої дози повинно пройти як мінімум 14 днів. Крім того, пасажири після прибуття в країну можуть надати довідку, яка підтверджує, що людина в останні півроку перехворіла коронавірусом.

Читати  Як скласти валізу: лайфхаки

Зазначається, що в аеропортах також буде проводитися вибіркове ПЛР-тестування на Covid-19. У разі, якщо у людини виявлять коронавірус, їй доведеться лікуватися за затвердженим Міністерством охорони здоров’я Туреччини протоколом.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *