Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Місто Ла Рінконада розташоване на висоті 5100 метрів і його справедливо вважають найвисокогірнішим містом світу. Найважливішим у житті місцевих мешканців є кисень – адже його тут катастрофічно не вистачає.



Ла Рінконада (La Rinconada) розташована у Перуанських Андах, майже на кордоні з Болівією. Сюди можна потрапити тільки власним ходом, піднявшись високо в гори вузькою стежкою.

Однак туристам наполегливо не радять йти туди самотужки – гори дуже непередбачувані й можна заблукати

Кисню не вистачає

У Ла Рінконада суворий клімат, що змушує місцевих мешканців пристосовуватися і виживати. Вдень температура повітря там рідко підіймається вище 10 градусів тепла, вночі ж опускається нижче нуля. Взимку цей край часто накривають потужні снігопади, а літо – досить посушливе.

Читати  Дослідити Північний полюс на українському позашляховику: особливості та ціна туру

Найбільшу небезпеку становить розріджене повітря. Люди страждають від гіпоксії та гірської хвороби. Симптомами є швидка втома, головний біль, нудота, задишка тощо.

Непристосовані туристи не зможуть потрапити в місто за день – адже їх організм може просто не витримати різкого набору висоти.

Де працюють люди

У цій місцевості є великі поклади золотої руди. Тому попри суворий клімат та важкі умови життя населення міста зросло до 30 тисяч людей у період з 2001 до 2009 року.

Читати  Космос по кишені. Туризм розширює горизонти

Місцеві мешканці працюють на золотих шахтах, які належать компанії Corporacion Ananea. Умови праці надзвичайно важкі.

Подекуди люди працюють без зарплатні цілий місяць. А в останній день їм дозволяють взяти собі певну кількість золотої руди. Зазвичай стільки, скільки вони можуть винести із шахти на власних плечах.

Жінки не працюють безпосередньо у шахтах – їм це забороняють. Однак вони можуть просіювати залишки руди в пошуках золота.

Читати  Свірзький замок відкривається для туристів: що треба знати про умови екскурсії

Екологічна ситуація не надто хороша

Життя та побут у місті мало змінилися протягом останніх 100 років. У місті тільки нещодавно з’явилося світло – електрику підключили тільки у 2009 році.

В Ла Рінконада слабко розвинена система каналізації та стічних вод.

Екологія також жахлива. Для очищення гірської породи використовують ртуть – і її отруйні випари залишаються у повітрі. Окрім того, в шахтах використовують вибухівку, щоб добувати породу – це також погіршує якість повітря.

Але навіть попри такі труднощі до міста продовжують стікатися золотошукачі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *