Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
До ландшафтного “Фельдман Екопарку”, що на кільцевій дорозі Харкова, прибула велика група тварин з Єрусалимського зоопарку: гігантські кенгуру, лемури двох видів та південноамериканські мавпочки.


Про це повідомляє пресслужба “Фельдман Екопарку”

“Новосели вже пройшли карантин і тепер обживаються у своїх вольєрах, звикають до сусідів та зоокіперів”, – говориться у повідомленні.

За словами завідувачки сектору “Примати” Ольги Прокопової, червонорукі тамарини – невеликі мавпочки із сімейства ігрункових: “Свою назву ці мешканці сельви (дощових лісів Південної Америки) отримали за червоно-помаранчеві лапки, що контрастують з чорним забарвленням тіла. Три новоприбулі самці доповнять експозицію наших тамаринів. Поповнилася і колекція лемурів, причому чорних лемурів у нас раніше не було, тепер з’явилися дві самки. А самець кільцехвостого лемура, що прибув з Ізраїлю, додасть “свіжу кров” в нашу численну зграю “мадагаскарців”. У цих приматів панує матріарх, а самці часто об’єднуються в парубоцькі клуби, приходячи до самок у сезон розмноження, так що новий самець буде дуже корисним для розмаїття генофонду”.

Читати  У Литві незабаром запрацюють два автобусні україномовні аудіогіди

За словами завідувачі науково-просвітницького відділу “Фельдман Екопарку” Андрія Гапченка, формування пар для поповнення резервних популяцій рідкісних тварин – важлива складова збереження видового розмаїття.

За його словами, в екопарку тримають три види кенгуру: гігантські сірі, великі руді та валабі Беннета (серед останніх є навіть два альбіноси).

“Побачити всіх їх можна у ландшафтному вольєрі “Австралія” у північно-східній локації мультикомплексу. Нові лемури та тамарини зараз утримуються в зимових приміщеннях експозиції “Мадагаскар”. Навесні відвідувачі зможуть познайомитися з ними ближче”, – додав Гапченко.

Читати  а Житомирщині для ветеранів АТО/ООС розробляють турмаршрути на квадроциклах

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *