Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Збільшення потоку туристів до України залежить від великого спектру питань, насамперед йдеться про створення належної інфраструктури.

Про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці.



«Розвиток туризму завжди потребує окремої уваги держави. В країнах, де розуміють його вагу, внесок сектору у ВВП складає близько 7-10%. Я вже не кажу про країни, де туризм – основа економіки цілих регіонів. Тим не менш, розвиток сфери залежить не тільки від промоції і розробки туристичних маршрутів. Адже для цього вже треба мати певну базу, з якою можна працювати. Або навіть повноцінні точки туристичної атракції. Зростання кількості туристів залежить від великого спектру питань, які потрібно вирішити. У першу чергу йдеться про належну інфраструктуру», –написав Ткаченко.

Читати  "Культурний бонус": в Іспанії молоді даватимуть по 400 євро на просвітництво

Він зазначив, що готелі з гарним сервісом мають бути не лише у великих містах, а й тих, які приваблюють туристичними «магнітами»: курортних, містах-музеях, оздоровчих центрах. Багатьом регіонам є що показати, але проблема в тому, що відсутня елементарна інфраструктура, завдяки якій їх можна зробити перлинами туристичних дестинацій чи «магнітами».

«Нещодавно ми обговорювали з представниками провідних туристичних операторів та асоціацій саме створення таких умов для туризму. Тут є чимало викликів. Можлива приватизація чи державно-приватне партнерство для тих місць відпочинку, які все ще знаходяться в державному управлінні. Впевнений, вони змогли б засяяти новими фарбами, якби ними опікувалися приватні власники. Навчання спеціалістів та фахівців галузі, яка потребує додаткових робочих місць. Стосується насамперед освіти», – додав міністр.

Читати  Видобуток золота і як живуть нащадки королів: Дмитро Комаров продовжує мандрувати Пакистаном

Ще один виклик, за словами Ткаченка, – наявність готелів для будь-якого бюджету, ресторанів, кафе, розваг поблизу туристичних точок. Також створення якісного туристичного продукту, який би включав у себе всі нюанси разом із концепцією та створенням додаткових атракцій як аквапарки, розважальні проєкти тощо.

Ткаченко зазначив, що в Україні – брак даних, через які складно розрахувати сезонність, кількість туристів в окремі регіони, популярність міст. За його словами, необхідні масштабні опитування та статистика щодо сфери задля комплексного дослідження зон, аналізу земель, інфраструктури, завантаженості аеропортів.

Читати  Жінка відправила хлопцеві фото з вершини гори та безслідно зникла

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *