Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Мандрівниця-рекордсменка Лексі Елфорд, яка за три роки побувала в 196 країнах світу, визнаних ООН, поділилася своїм досвідом. Дівчина працює консультантом з подорожей і стверджує, що сама фінансує свої поїздки. Враженнями ділиться в особистому блозі, також пише книгу.



Що потрібно знати мандрівникові-початківцю

  • Щоб не платити за багаж, Лексі Елфорд літає тільки з ручною поклажею, а на себе надягає якомога більше речей: “Я ношу із собою складений мішок на випадок найгіршого сценарію. Просто будьте дуже обережні, коли ви підходите до стійки, і не пропонуйте їм дивитися на ваш багаж”.
  • Крім того, американка згадує про випадок у грецькому Закінфі. “Там була дуже сварлива жінка, яка зважувала мою ручну поклажу і рюкзак. Я ж завжди перевищую норми, тому що у мене є ноутбук, камера і дрон”, – зазначає 21-річна мандрівниця в інтерв’ю для South China Morning Post.
  • Лексі також сформувала “правило трьох днів”. Воно полягає в тому, що на будь-яке місто потрібно виділяти мінімум три дні. При цьому вона не рекомендує робити багато коротких поїздок через ризик “вигорання”.
  • За словами туристки-рекордсменки, краще мати два паспорти одночасно – це може полегшити отримання візи в менш популярні туристичні місця.
  • Разом з тим, вона радить бути уважними з таксистами. “Якщо таксист довіз вас до готелю і просить занадто багато грошей, то зайдіть в готель і попросіть допомоги. Якщо це не спрацює, то попросіть їх зателефонувати у поліцію – водій відразу здасться”, – дала пораду Елфорд.
  • На питання “Що привезти із собою з подорожі” у неї теж є відповідь. “Рекомендую збирати гроші з різних країн світу. У мене вдома є величезна стіна, заклеєна валютою, – розповідає дівчина. – У гонконгського долара, наприклад, дуже цікавий колір, а на коста-риканській валюті зображені красоти місцевої дикої природи”.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *