Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Фразу «поступіться бабусі нижньою полицею» доводилося чути, напевно, кожному із нас. Існує думка, що літні люди часто просто хочуть заощадити на квитках, або родичі спеціально купують їм дешевий плацкарт в надії, що жалісливі попутники зроблять послугу. Давайте розберемося, чому не можна мінятися місцями в поїзді та до чого це може призвести.



Відповідно до закону, пасажир з верхньої полиці дійсно може пересісти на нижню. Але зробити це він може лише з дозволу людини, яка займає нижню полицю. А та, відповідно, має повне право відмовитися від обміну і нікого на свою територію не пускати.

Читати  «Українська Атлантида»: на Бакоті з’явився туристичний центр

З рундуками та ж історія: пасажири на нижніх полицях мають більше прав на рундук під полицею, а власник верхнього місця повинен постаратися розмістити свої речі на верхньому відсіку для багажу. Столик, стверджують працівники залізниці, вважається нейтральною зоною і в порівну належить усім.

Є кілька причин, чому краще не віддавати нікому свою полицю в поїзді. Як відомо, в поїзді провідники фіксують імена, прізвища та місця всіх пасажирів. Це потрібно для того, щоб розбудити їх на потрібній станції або зібрати речі, якщо людина відстала від поїзда. У разі надзвичайної ситуації, ви не зможете повернути свої речі через іншого пасажира, який безвідповідально поставився до своєї поїздки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *