Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
На Закарпатті та у румунському Сату-Маре цьогоріч планують розпочати розроблення тематичного маршруту замками Карпат з елементами доповненої реальності.


Як повідомив голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров на своїй сторінці у Фейсбуці, цей проєкт став одним із переможців 3-го конкурсу Програми HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 за участі Угорщини, Словаччини, Румунії та України, передає Укрінформ.

Читати  10 нових туристичних маршрутів відкриють на Закарпатті

За інформацією видання «Голос України», йдеться про тематичний маршрут для прихильників мандрувати замками (SMAR.T.OURISM), мета якого – підвищення туристичного потенціалу прикордонних районів.

«Передбачено створити спільний транскордонний тематичний замковий маршрут в районах Сату-Маре (Румунія) і Закарпаття. Проєкт розрахований на 24 місяці. Загальний бюджет – 337 000 євро. Бюджет АРР «Закарпаття» – 143 430 євро», – йдеться в повідомленні.

Читати  Від 79 євро у два боки: SkyUp продає дешеві квитки із Києва до Тбілісі

Головний партнер проєкту – Асоціація розвитку міжсоціальної культури повіту Сату-Маре (Румунія). Партнери – КП «Асоціація регіонального розвитку «Закарпаття» Закарпатської обласної ради та Оноківська сільська рада.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті в 2021-2022 роках законсервують руїни чотирьох замків —Середнянського, Квасівського, а також замку Нялаб у селі Королево та замку Канків у Виноградові. Роботи проводитимуться за грантовим проєктом «Збереження замків Закарпаття», підготовленим АРР «Закарпаття».

Читати  Зустріти Новий рік в Анталії: що потрібно знати туристам

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *