Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Чистота та особиста гігієна особливо важливі в складні часи пандемії коронавірусу. Якщо удома слідкувати за цим цілком реально, то в подорожі це складніше.



Локаціями з найбільшим ризиком називають аеропорти та вокзали, адже за день там проходять тисячі людей. Готуючись до поїздки, варто думати не лише про майбутню відпустку, а й про заходи безпеки та індивідуальний захист – зберігати дистанцію, правильно носити маску, не торкатися до обличчя, мити та дезінфікувати руки.

Крім того, бажано уникати найбрудніших місць, а якщо це неможливо – намагатися мінімізувати ризик. Що це за місця – читайте далі.

Читати  США планують спростити правила в'їзду для українців

Підлокітники на кріслах

Зазвичай перед польотом пасажири розташовуються на сидіннях у зоні очікування, не підозрюючи про небезпеку, яку вони приховують. Підлокітники крісел біля виходу на посадку входять до переліку найбрудніших місць в аеропортах згідно з дослідженням Insurance Quotes.

Поручні

Позмагатися з підлокітниками можуть поручні біля сходинок та вздовж ескалаторів і траволаторів, а також різноманітні огорожі біля стійок реєстрації та інших зон. Їх також торкаються тисячі людей, тож вони не можуть претендувати на ідеальну чистоту.

Сенсорні екрани

Досить часто в аеропортах розташовують сенсорні екрани, де пасажири можуть самостійно дізнатися необхідну інформацію, зареєструватися на рейс чи оформити додаткові послуги. Це доволі зручно, але негігієнічно – ці девайси зайняли перше місце серед найбрудніших поверхонь в аеропортах.

Читати  Музей електрогітар відкрили на території ВДНГ

Контейнери для речей

Після реєстрації пасажири вирушають на огляд. Щоб пройти його, потрібно залишити свої речі (ручну кладь, верхній одяг, металеві елементи, іноді взуття) у спеціальних контейнерах. Обійтися без цього не можна, але при огляді варто бути обережнішим, адже ці коробки також вважаються одними з найбрудніших.

Поверхні у вбиральнях

Як не дивно, у громадських вбиральнях в аеропортах найбруднішими є не унітази, а інші поверхні. Стільниці, раковини, диспенсери з милом, змішувачі та дверні ручки прибирають не так ретельно, як туалети, а у теплому та вологому середовищі бактерії та грибки почувають себе краще.

Читати  Коли чекати відновлення міжнародного туризму: невтішний прогноз ООН
Враховуючи кількість людей, які бувають у цих зонах, недивно, що там були знайдені життєздатні бактерії та грибкові клітини. Тож перед тим, як сісти в крісло та спертися на підлокітник, не зайвим буде протерти його серветкою з антисептиком, та скористатися дезінфектором після користування сенсорним екраном чи візиту до вбиральні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *