Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Відвідання сходу Туреччини, історичного регіону Месапотамія, міста Шанлиурфа та храмового комплексу Гьобеклітепе, який вважається «нульовою точкою» відліку історії людства, набуває все більшої популярності серед туристів з-за кордону. За перші 9 місяців цього року Гьобеклітепе відвідали пів мільйона туристів.


Про це повідомляє голова регіональної палати туристичних гідів Шанлиурфи Мюслюма Чобана, якого цитує TRT Haber.

Читати  7 нових чудес природи

«За перші 9 місяців року місто відвідало близько 500 тисяч людей… Ми прогнозуємо, що після пандемії кількість відвідувачів дуже швидко сягне мільйонів… Туристи їдуть до Гьобеклітепе, багато хто планує ще це зробити», – повідомив Мюслюм Чобан.

«Шанлиурфа приваблює історією, археологічними знахідками та туристичними можливостями. Той факт, що Гьобеклітепе – об’єкт спадщини ЮНЕСКО, сприяв тому, що Шанлиурфа стала одним із найвідоміших місць у світі… Шанлиурфа найближчим часом поб’є нові рекорди щодо приймання вітчизняних та іноземних туристів», – наголосив мер Шанлиурфи Зейнель Абідін Беязгюль.

Читати  Київ від початку року відвідали понад 300 тисяч туристів-іноземців

«Поряд з Гьобеклітепе в нашому регіоні є ще три місця, які у списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Ще сім – у тимчасових списках. З їхнім додаванням до постійного списку регіон набуде ще більшої популярності для відвідування у світі, й стане новим «локомотивом» у сфері туристичних поїздок», – розповіла віце-президент Асоціації розвитку туризму Шанлиурфи та член правління Асоціації туристичних агентств Туреччини Рахіме Яшар.

Читати  Зворотний бік відпочинку в Таїланді

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *