Понад п’ятдесят учасників «Доріг» з різних регіонів: Херсонській та Криворізької області, Закарпаття, Прикарпаття, а також членів ініціативних груп зі створення «Доріг» Київщини, Чернігівщини, Слобожанщини, Буковини зустрiлися для об’єднання.
Еногастрономічні маршрути, які були створені в Україні за сприяння проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень» (ГЗ) за останні три роки, увійдуть до Всеукраїнського об’єднання «Доріг вина і смаку України». Як повідомляється на сторінці «Дороги вина і смаку Української Бессарабії» в соціальній мережі Facebook, таке рішення було прийнято в рамках зустрічі лідерів українських «Доріг».
Зустріч провели у форматі великого триденного тренінгу, в якому взяли участь понад п’ятдесят учасників «Доріг» з різних регіонів: Херсонській та Криворізької області, Закарпаття, Прикарпаття, а також членів ініціативних груп зі створення «Доріг» Київщини, Чернігівщини, Слобожанщини, Буковини.
До обговорення теми розвитку еногастрономічних маршрутів і підтримки мікро- і малих виробників – учасників Доріг вина і смаку – підключився лідер Проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» доктор Саверіо Савіо, а також голова Держагентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів, керівник експертної групи з розвитку сільських територій Мінекономіки Наталія Письменна та інші експерти.
У свою чергу Олена Мотузенко і Валерія Бондаренко – національні експерти проекту ГЗ – розповіли про практику розвитку Дороги вина і смаку Української Бессарабії, а також анонсували створення Національної системи еногастрономічних туристичних маршрутів.
«Ми на своєму досвіді відчули, що лише об’єднавшись, маленькі та середні виробники можуть зробити велику справу. Ми повірили у нашу Дорогу вина та смаку, і результати перевершили всі очікування! Саме колаборація бізнесу та наукового підходу з маркетингу експертів проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні», дозволила нам вийти на зовсім новий рівень.Тому ми щиро віримо у Національну Дорогу і вважаємо, що завдяки лише такому міжсекторальному співробітництву можно досягнути реальних вершин!», – підкреслила голова правління «Дороги вина і смаку Української Бессарабії», співвласниця винного льоху Vinaria Ірина Польшакова.