Travel News

5 королівських палаців Європи, які вразять своєю величчю найзатятішого туриста

Букінгемський палац, Велика Британія

Англійські монархи відомі на весь світ своєю багатовіковою історією й Букінгемським палацом в Лондоні. Чинна резиденція Єлизавети II відкрита для відвідування туристами.



В 52 кімнатах, всіх є 775, проживають члени королівської сім’ї. Тут влаштовуються офіційні прийоми й зустрічі з королевою.

Королівський палац у Мадриді

Палац іспанських королів належить до числа чудових зразків монарших резиденцій Європи. Король Хуан Карлос і його сім’я тут не проживають. Він використовується тільки для різноманітних церемоній та заходів.

Сьогодні палац відкритий для вільного відвідування. Туристи можуть побачити унікальні колекції старовинної зброї й скрипок Страдіварі.

Княжий палац Монако

Є офіційною резиденцією роду Грімальді. Палац побудований на місці фортеці, спорудженої генуезцями в 1215 році, на вершині скелі, що круто обривається до моря.

Відвідати палац і насолодитися його інтер’єром можна тільки в літній час.

Королівський палац у Брюсселі

Одна з найкрасивіших офіційних будівель в Брюсселі. Палац використовується тільки для офіційних прийомів.

Впродовж липня – вересня він традиційно відкривається для відвідин. Охочі можуть безкоштовно погуляти численними залами й покоями величної споруди.

Королівський палац у Стокгольмі

У самому серці Стокгольма розташований Королівський палац, який пережив декілька історичних епох і досі є резиденцією шведського монарха, а також місцем проведення офіційних прийомів.

Для громадських відвідувань відкрито ряд розкішних королівських апартаментів, Скарбниця і Збройова палата, а також чимало інших захопливих виставок і музеїв.