Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Велика блакитна діра, Беліз

Приголомшливо красиве, і настільки ж небезпечне місце, як магнітом, притягує дайверів з усього світу. Воронка, діаметром 305 метрів, і глибиною 123 метри, що має безліч підводних печер, лабіринтів, сталактитів і морських жителів, в тому числі акул-няньок. Навіть найдосвідченіші пірнальники планети не ризикують занурюватися більш ніж на 20-30 метрів, а новачки “хлюпочуться на поверхні”, на глибині до 10 метрів. Ті, хто ризикнув пірнути глибше, стверджують, що в печерах зустрічаються скелети з кисневими балонами, тому це небезпечне місце прозвали “кладовищем дайверів”



Долина смерті, США

Цій долині належить рекорд найвищої температури на планеті + 56,7⁰С. Яким би витривалим ви не були, пекуче сонце й жахлива спека вичерпають всі ваші сили. Без води в цій пустелі можна прожити не більше 14 годин. Через штормові вітри Долину часто і несподівано затоплює, а взимку сюди приходять надзвичайно люті морози.

Читати  Не лише найдовша у світі: 5 фактів про Велику китайську стіну

Пустеля Данакіль, Ефіопія

Це місце ще називають “Пеклом на Землі”. Таку назву воно отримало через неймовірну спеку, яка досягає 50°C, і газів, що отруйними парами вириваються з надр землі. Велика кількість вулканів і сірчаних озер створює просто фантастичні ландшафти, але мала кількість кисню, токсичні гази й нестерпна спека зовсім не дозволяють насолодитися ними. Хоча в пустелі вдається виживати деяким ефіопським племенам, які звикли до особливостей місцевого клімату, але краще з ними все-таки не зустрічатися. Ходити пустелею без гіда – заборонено.

Читати  На Галапагоських островах впала знаменита Арка Дарвіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *