Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Джуринський

Це найбільший рівнинний водоспад України, його висота становить 16 метрів. Розташований поруч з мальовничими руїнами Червоноградського замку. Біля цього дива природи ходить чимало легенд. За однією з них, водоспад створили турецькі воїни. У 1620 році у спробах захопити замок турки пустили річку Джурин в інше річище, щоб збезводнити захисників фортеці. На берегах водоспаду, крім природних прикрас, можна побачити руїни стародавнього млина.



Шипіт

Гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення. Розташований на північних схилах гірського масиву Полонина Боржава в глибокій ущелині річки Пилипець. Водоспад утворився на місці виходу стійких пісковиків палеогену й гравелітів з тонкими прошарками сланців. 14-метровий Шипіт – одна з головних родзинок Міжгірщини.

Читати  Австрія вже влітку може відкритись для туристів

Женецький Гук

Розташований на території Карпатського національного природного парку на висоті 900 метрів над рівнем моря на потоці Женець, між масивами хребтів Явірника і Хомяка – Синяка. Утворився у післявоєнні роки в результаті повені. Хоч він і сховався між карпатських лісів, по дорозі до нього знайдеться і де перепочити. Сам водоспад заввишки 15 метрів, тому коли вода падає з такої висоти, здіймається неймовірний гул.

Читати  На Джарилгачі презентували туристичний хаб на плаву

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *