Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Під час подорожі потрібно неодмінно куштувати місцеві страви та напої. Тільки так можна відчути справжній колорит та багату культуру країни.



В Туреччині обожнюють добряче поїсти. Класичні місцеві страви місять багато м’яса, овочів та приправ. А колоритні солодощі точно сподобаються ласунам. Розповідаємо, що варто спробувати під час мандрівки до Туреччини.
  1. Кебаб

В різних турецьких місцевостях є власні варіанти приготування кебабу. Найпопулярніший варіант – невеликі шматки баранини, які готують на шампурах. Зовні вони нагадують шашлик.

Також турки полюбляють дьонер-кебаб та дурум-кебаб. Це класична вулична їжа: м’ясо подають з овочами та соусом, загорнуте в лаваш або піту.

  1. Турецький сніданок

Це своєрідний набір невеликих тарілок з різними наїдками: сиром, оливками, сосисками, хлібом, яйцями, медом, варенням, халвою тощо. З’їсти увесь турецький сніданок за раз майже нереально.

Читати  Новий літак "Love, Singapore"

До їжі подають міцний чорний чай або каву, зварену в турці.

 3.Мідьє долма

Цей делікатес характерний для прибережних районів. Особливо полюбляють його туристи, які вирушають до Стамбулу.

Мідьє долма – це мідії, які залишають в раковинах та начиняють рисом, горіхами, овочами, сухофруктами та спеціями.

  1. Кокореч

Це м’ясна страва. Бараняче серце, нирки та легені дрібно ржуть і смажать на вугіллі разом з овочами й різними травами.

  1. Лахмаджун

Ця страва нагадує піцу, однак має типовий турецький колорит. На тонкому коржі з тіста розкладають фарш, овочі та соус – найчастіше томатний.

Читати  Україна технічно вже приєдналася до ЄС: для самостійних подорожей достатньо встановити Дію

Запечений лахмаджун заведено їсти, скрутивши у своєрідний рол.

  6. Сочевичний суп

В цій країні ви знайдете страви із сочевиці усіх видів. Найбільше полюбляють червону. Для супу її варять з овочами, перетирають у пюре та прикрашають пластівцями гострого перцю.

  1. Мезе

Ці турецькі закуски налічують безліч страв. Сюди входять сир, горіхи, долма, морепродукти, оливки, хумус, смажена шовковиця й чимало інших варіацій.

Читати  В аеропорту Бориспіль для рейсів по Україні можна скористатися паспортом через «Дію»!

Закуски мезе подають на невеликих тарілках, їх заведено їсти з хлібом.

  1. Кефте

Це маленькі пласкі котлетки з яловичини та баранини. Зазвичай кефте смажать на грилі.

  1. Пахлава

Класичний турецький десерт. Для нього використовують листкове тісто, яке начиняють волоськими горіхами. Готову пахлаву просочують медовим сиропом.

10.Кава по-турецьки

Це чорна і дуже міцна кава, яку варять у джезві на піску або на плиті. Зазвичай напій подають солодким – адже цукор додають у процесі приготування.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *