Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В українців з’явилася можливість подорожувати по Україні з цифровим паспортом в додатку «Дія». Про це написав у Facebook міністр інфраструктури України Владислав Криклій.



“Від сьогодні в аеропорту «Бориспіль» подорожуючі можуть пред’являти цифрові версії паспорту громадянина України або біометричний закордонний паспорт через додаток «Дія» замість звичайного. Відповідні зміни в технологічні інструкції аеропорту затвердила Державна авіаційна служба України”, – повідомив міністр.

Ця можливість застосовується лише до внутрішніх рейсів по Україні.

Як скористатися цифровим паспортом в аеропорту?

Після прибуття в аеропорт необхідно відкрити додаток «Дія» і показати екран смартфона на пункті контролю авіабезпеки для зчитування QR-коду. Після цього пасажиру дозволено здійснити політ.

Зауважте, що наразі не варто залишати паспорт вдома і їхати в аеропорт лише з додатком “Дія”, оскільки у вас все ж можуть попросити показати реальний документ для перевірки. Також цифровий паспорт прийматимуть поки лише в Борисполі і ви не зможете пройти перевірку в аеропортах інших міст України.

Читати  "Це катастрофа": в Єгипті обурені новою локацією для туристів

За словами міністра до кінця тижня аналогічна можливість для вильоту з цифровим паспортом має з’явитися в аеропорту Одеси, а до кінця місяця і в інших містах України.

Досвід користування послугою в аеропорту Бориспіль

Сьогодні вранці автор сайту Lowcostavia.com.ua летів з Борисполя внутрішнім рейсом і був свідком, як товариш намагався скористатися цифровим паспортом в додатку для проходження всіх формальностей.

На реєстрацію пішли з телефоном і додатком Дія, оскільки чули, що послугу десь мали би вже впровадити. Але працівники на стійці вимагали лише справжній паспорт, оскільки у них відсутні прилади для сканування QR-коду паспорта з додатку “Дія”.

Читати  Лоукостер SkyUp відкриває три нові рейси з Одеси: куди літатиме

Після отримання посадкового – контроль безпеки. На вході встановлені сканери з наклейками “Дія”, але за словами працівників, це все працює лише в тестовому режимі і з цифровим паспортом пропускати не хотіли.

Остання спроба скористатися цифровим паспортом в додатку “Дія” була вже на посадці перед ґейтом, але і тут вимагали показати “реальний” паспорт, а не цифровий в додатку.

Отже, хоча Владислав Криклій повідомив, що можливість впроваджена від сьогодні – скористатися цифровим паспортом в аеропорті на жодному з етапів не вдалося. Рейс, яким ми летіли відправлявся о 10 ранку, отже всі формальності ми проходили о 8:30 – 9:00 і не виключено, що на той час ще не встигли проінформувати працівників або впровадження почалося дещо пізніше, після нашого вильоту.

Читати  Як правильно віддячити стюардесі: порада від співробітниці авіакомпанії

Про цифрові паспорти в додатку “Дія”

Електронні версії ID-картки та закордонного біометричного паспорта стали доступні усім громадянам України у мобільному застосунку “Дія” з кінця квітня 2020 року.

Паспорти у смартфоні офіційно є цифровими аналогами паперових та пластикових документів та мають таку ж юридичну силу, що засвідчує постанова Кабінету міністрів №278 “Про реалізацію експериментального проєкту щодо застосування паспорта громадянина України у формі картки в електронному вигляді та паспорта громадянина України для виїзду за кордон в електронному вигляді”, прийнятої 15 квітня.

Електронний паспорт у Дії формується автоматично, за умови наявності усіх необхідних відомостей про відповідний документ в Єдиному державному демографічному реєстрі.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *