Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Коронавірус – збудник захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом від інфікованої людини або тварини. Його симптомами є підвищена температура, швидка стомлюваність і кашель з мокротою. Більшість випадків інфікування зафіксовано в Китаї, перший – у місті Ухань. Хвороба поширилася в багатьох країнах світу, зокрема й Україні.



Кращий спосіб уникнути будь-якого вірусу – це зміцнити імунітет. Тому ретельно стежте за своїм раціоном та сном. Якщо в цей період у вас запланована поїздка за кордон і ви не можете здати квиток на літак, ми підготували спеціальну інструкцію, як поводитися в подорожі, щоб не заразитися коронавірусом.

Як не заразитися коронавірусом: що рекомендує ВООЗ

  • Оскільки вірус передається повітряно-крапельним шляхом і через рідини, тримайтеся осторонь від людей, які чхають та кашляють.
  • Якщо збираєтеся кашлянути або чхнути, використовуйте одноразові серветки або, якщо їх немає, робіть це в згин ліктя.
  • Намагайтеся не торкатися руками носа, рота та очей.
  • Мийте руки з милом якомога частіше, особливо перебуваючи в громадських місцях.
  • Якщо немає змоги помити руки, використовуйте антисептики для рук, в складі яких не менше 60% спирту. Це можуть бути гелі або спреї, що продаються в будь-якій аптеці або косметичному магазині.
  • Носіть з собою дезінфікувальні засоби (антисептичний спрей). Вони стануть в пригоді, щоб протерти підлокітники в літаку, наприклад.
  • Не їжте і не пийте із чужого посуду.
Читати  Трускавець подав документи на отримання статусу курорту державного значення

Подорожі під час коронавірусу: як вести себе

  • Подбайте про дезінфекцію. У місцях масового скупчення людей краще надягати маску. Особливо це стосується аеропортів і залізничних вокзалів.
  • Моніторте карту поширення. Є багато сервісів, які наочно показують інфографіку поширення коронавірусу. Ці програми розкажуть, в яких країнах кількість заражених поступово зростає, в яких місцях були спалахи захворювання. Якщо ви боїтеся зараження, краще уникайте поїздок у міста і країни, де є велика кількість хворих.
  • Звертайтеся до лікарів. Якщо ви відвідували райони Китаю, де реєструється 2019-nCoV, або тісно спілкувалися з кимось, у кого після поїздки з Китаю спостерігаються симптоми респіраторного захворювання, повідомте про це медичного працівника.
Читати  Заявки на присвоєння зірок подали 75 українських готельєрів – Олеськів







Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *