Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Поява дитини в сім’ї – це зовсім не причина ставити хрест на подорожі. Саме так вважає актриса шоу “Мамахохотала” на каналі НЛО TV Аня Гресь. Понад те, вона разом з чоловіком (Роман Грищук – екскерівник шоу “Мамахохотала” і нардеп, – ред.) вирішили привчати свого первістка до подорожей з раннього віку. Аня Гресь розповіла, чим відрізняються подорожі з дитиною і без неї, і що потрібно враховувати молодим батькам, плануючи відпочинок з малюком в іншій країні.



Аня, до народження сина ви з чоловіком багато подорожували. Можна сказати, що з появою в родині малюка подорожі відійшли на другий план у вашому житті?

Ні, це точно не про нас! Ми залучаємо малюка до подорожей з пелюшок. Я вже чекаю нашої наступної подорожі.

Якою була перша подорож сина?

Ми поїхали разом з родичами на Новий рік до Туреччини. Ми відпочивали 10 днів. Вийшла відмінна зміна обстановки: там тепло, красиво, недорого і при цьому – недалеко. У разі чого, могли б швидко повернутися до Києва.

У тебе були побоювання або страхи перед тим, як летіти вперше з малюком до іншої країни?

Читати  В аеропорту Латвії українці можуть добровільно здати безкоштовний ПЛР-тест

Я перед польотом дуже переживала, що малюк буде в літаку плакати та заважати іншим пасажирам. Навіть взяла з собою 2 пакети одноразових беруш для такої ситуації! Але малюк мирно сопів при перельоті і туди, і назад. Він був зовсім ще маленький, та й переліт був нічний.

Як і чим відрізняється формат подорожей з дитиною і без неї?

Подорожуючи з дитиною, потрібно ретельніше все планувати і брати з собою більше речей. Чисто з ручною поклажею, як ми їздили раніше, подорожувати вже не вийде. Плюс потрібно підлаштовуватися під малюка: під його сон, неспання і годування. А ще закладати набагато більше часу на збори, ніж це було раніше.

Порадь, що в першу чергу потрібно враховувати, збираючись з дитиною на відпочинок?

Краще взяти з собою ще когось, тому що якщо ви їдете самі, то відпочинку як такого не вийде. Малюкові потрібен постійний нагляд і увага. Благо ми їздили з родичами і всім завжди було весело, змогли відпочити по черзі.

Читати  Без коралових рифів і туристів: що знищує Мальдіви та Океанію

Які країни і міста ви хочете відвідати з чоловіком і сином наступного разу?

Я б дуже хотіла в січні наступного року поїхати на зимівлю в теплі краї на місяць-два. Завжди про це мріяла, та й маляті це піде на користь. А загалом, як вийде. У Роми зараз така робота, що вже не вийде поїхати, як тільки захочемо, як це було раніше.

Як ти ставишся до ідеї, що молодим батькам вкрай важливо відпочивати від всіх тільки вдвох? Ти розглядаєш такий формат відпочинку?

До цього питання не розглядала такий варіант, а зараз задумалась! Я б дуже хотіла! Відправитися кудись тільки вдвох і …. поспати! А потім вже все інше.

Хто у вашій родині відповідає за планування відпустки? Як ви зазвичай обираєте місце, куди полетите?

За все відповідає Рома, величезне спасибі йому за це. Він планує маршрут, купує квитки, бронює готелі. Я не вмію цього робити, не моя сильна сторона, на відміну від нього. Я повністю йому довіряю, і він чудово справляється.

Як ставишся до можливих форс-мажорів в поїздці?

Читати  Як отримати більше місця для ніг в літаку: вам знадобляться дві сумки

Всяке буває. Головне в такі моменти не втрачати контроль над емоціями і максимально швидко все вирішити, не вдаючись у паніку.

Що потрібно знати (робити), щоб сімейний відпочинок не був нудним і сподобався всім?

Міняти види відпочинку і не лежати тюленем на пляжі. Хоча саме зараз я б від цього не відмовилася. Рома мій ідеальний супутник. Нам завжди разом дуже комфортно, і ми завжди хочемо одного і того ж. Моменти активності одночасно змінюються моментами “хочу позалипати в телефоні в тиші” – і це дуже здорово.

Чому подорожувати з дитиною – це круто?

Це підсилює ваш зв’язок і з дитиною, і з партнером. Скріплює вашу команду, привносить позитивні емоції і спогади. А якщо щось пішло не так, то ви разом долаєте цю перешкоду і стаєте ще дружнішими. Подорожуйте, скільки того життя! Світ такий великий і чудовий!

І наостанок хочу сказати: мені завжди було важливо не те, якого бренду у мене сумка, а то, як швидко мені потрібно буде міняти закордонний паспорт.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *