Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Останки великого палацу були виявлені в археологічних розкопках у Кулубі в мексиканському штаті Юкатан. Як припускають вчені, цей палац використовувався знаттю майя близько тисячі років тому.



Палац був близько 6 метрів у висоту, 55 метрів в довжину і 15 метрів у ширину. Він складався з шести кімнат, з яких дві були житловими, дві – вівтарними, ще одна була холом, а в останній перебувала піч.

Читати  У Празі розпочали підготовку до різдвяного ярмарку: коли і де він буде відбуватися

Мексиканський національний інститут антропології та історії (INAH) повідомив, що археологи також виявили під час розкопок палацу поховання, що містить останки «різних людей». Організація сподівається, що антропологічна експертиза цих останків допоможе пролити світло на те, хто населяв колись Кулуб.

Експерти вважають, що це місце було заселене протягом двох різних періодів: між 600 і 900 рр. н.е. і 850-1050 рр. н.е. Перша ера існування доводиться на класичний період цивілізації майя, коли 19-мільйонне населення цієї цивілізації проживало на територіях нинішньої Мексики, Гватемали і північного Белізу. Однак близько 900р нашої ери багато великих міст майя прийшли в занепад. Дослідники припускають, що це могло статися через екстремальну посуху, війни або зміни структури торгівлі.

Читати  Ніч музеїв в Україні 2021

Другий період характеризується процвітанням міст майя в північній незмінності. Головним з них було місто Чичен-Іца на території сучасного Юкатана. Дослідники з INAH вважають, що Кулуб перебував під контролем саме цього міста.

Кулуб був вперше виявлений ​​в 1939 році. В даний час археологи працюють над відновленням стародавніх будівель, включаючи піраміди і палаци. Деякі частини Кулубу, розташовані недалеко від Канкуна, вже відкриті для туристів.

Читати  Авіакомпанія записала звуки літака для тих, хто сумує за подорожами

Дослідники вважають, що в міру продовження роботи в палаці будуть виявлені нові свідоцтва про давнє поселення.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *