Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Одним з найцікавішим віртуальних турів став «Саркофаг» над четвертим енергоблоком ЧАЕС.

20 грудня 2019 року був презентований веб-сайт «Київщина туристична», де усі бажаючі, не відходячи від комп’ютера чи смартфона, можуть «прогулятися» найцікавішими туристичними пам’ятками регіону. Так, на сайті kyivregiontours.gov.ua можна відвідати близько 20 локацій області в рамках 3D-турів, в тому числі з використання VR-окулярів. Це і музеї, і культові споруди, і меморіальні комплекси, і парки, і природні пам’ятки, і окремі міста.



Одним з найцікавішим віртуальних турів став «Саркофаг» над четвертим енергоблоком ЧАЕС (м. Прип’ять). Це режимний об’єкт, на який допускається лише обмежене коло осіб, однак тепер в його середину хоч віртуально зможуть заглянути усі бажаючі.

Читати  У Нідерландах штрафуватимуть мандрівників без тесту чи підтвердження вакцинації

Окрім цього, на сайті доступні зручні карти місцевості, складені місцевими експертами, картографами та сертифікованими фотографами Google, а також доступні довідка про найцікавіші туристичні локації області та відео-ролики, зняті з висоти пташиного польоту.

Поки сайт працює лише українською мовою, однак, за словами директора департаменту економічного розвитку та торгівлі Київської обласної державної адміністрації Ярослава Вишні, згодом планується створити англійську версію сайту для іноземних туристів. Також з часом планується поповнювати сайт новими туристичними об’єктами.

Читати  У Таїланді хочуть слідкувати за туристами з допомогою додатка

Кампанію з оцифровування туристичних пам’яток Київщини та популяризації туристичного потенціалу Київської області присвячено п’ятьом основним напрямкам туризму: сімейному, релігійному, історичному, культурному та екологічному.

Дана кампанія проводилася у рамках Програми залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату в Київській області на 2019-2021 роки. Активну участь у ній брали компанія СіЕфСі Біг Айдіас за підтримки Київської обласної державної адміністрації, а також експерти-картографи та сертифіковані фотографи Google.

Читати  Обурився, що немає McDonald's: незадоволений турист лишив гнівний відгук про національний парк

Раніше популярний сайт CNNTravel вніс Чорнобильську зону до переліку найяскравіших туристичних місць світу в 2019 році.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *